Route 66

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

10-11-2014  - 18°C

Vandaag een stuk van de historic Route 66 gereden. Vanaf Kingman naar Seligman. Een leuk stukje in een mooie natuur en in de plaatsen wordt je genoeg herinnert aan de goede oude tijd. Vanaf Seligman door naar de Grand Canyon. Ik roep natuurlijk steeds “let op wildlife”, want sinds we onderweg zijn hebben wij nog niets gespot, behalve dan een uil die alleen Els heeft gezien. In een leuk restaurant laat ik Els nog even zien hoe een Elk eruit ziet, omdat deze vanavond rondom ons hotel gezien kan worden. Laat nou net alleen Els (weliswaar dode) een Elk spotten langs de snelweg. Helaas hebben wij alle 3 weer net de verkeerde kant opgekeken!?

Langs deze route veel oude gebouwen, classic cars en vliegtuigen gezien. Erg leuk. Rond 14.00 uur het park ingereden en alle uitkijkpunten bewonderd. Wat is het toch een wonder om te zien.

Bij het teruglopen van een view point naar de auto lopen de jongens nou net een Elk tegen het lijf! Helaas hebben wij deze gemist omdat Els en ik een omweg moesten maken voor een kleine noodstop. Gelukkig hadden ze bewijs, anders hadden wij het niet geloofd. Inmiddels begint de wind aan te trekken en gaat het ook behoorlijk afkoelen, maar de zon schijnt nog volop. Na alle uitkijkpunten gezien te hebben eindigen wij rond 17.00 uur in Grand Canyon Village, waar ook ons hotel ligt. Hier moeten wij een moeilijke beslissing nemen. Gaan we eerst inchecken of gaan we met de bus om de zonsondergang in de canyon te bekijken? Tot over maat van ramp is mijn batterij ook nog eens op en zijn mijn reserve batterijen leeggelopen. Gatver … moet dit nou net nu gebeuren? Zonsondergang in de canyon en geen foto’s kunnen maken!!! Ik dus op een holletje naar de winkel. Ruk zo wat de batterijen van de muur en hol weer terug naar de bus. Gelukkig, nog net op tijd. Met 3 min. vertrekt de bus. Blijkt nu, dat als we de bus nemen, wij alsnog de zonsondergang zouden missen. De bus rijdt er langer over. Ok, bus weer uit, wat gaan we dan doen? Inmiddels is het behoorlijk fris aan het worden en wakkert de wind nog harder aan tot stormachtig. De jongens besluiten in te checken en Els en ik blijven om de zonsondergang te bekijken. Zolang we uit de wind staan in de zon gaat het goed, maar wij staan nu net weer op een punt waar de zon al weg is en de wind volop onze richting uitkomt. De ijspegels hangen zowat aan onze neus. Na een paar mooie foto’s hebben we er genoeg van en gaan terug naar het Visitor Center, waar we afgesproken hebben. Lekker naar de warmte, niet dus!!! Visitor Center dicht om 17.00 uur. Gelukkig heeft de zon volop tegen de muur geschenen van het gebouw. Hier hebben wij zeker een half uur tegen aangeplakt gezeten. Het hotel lag schijnbaar toch iets verder dan wij dachten. Maar goed, wij hebben mooie foto’s.

Ons hotel is een lodge en ligt midden in de bossen met heel weinig licht. Zeg maar gerust aardedonker en moeilijk te vinden. We besluiten eerst naar ons hotel te gaan, ons op te knappen, lees op te warmen, en lekker te gaan eten. Ik kan jullie vertellen dat het opwarmen bij mij snel gelukt is. Ed had me al gewaarschuwd, maar ik nam het met een korreltje zout. Onze kamer was werkelijk een sauna. Niet om te harden! Zo kunnen we echt niet de nacht in. Ed wilde de deur open houden, nou echt niet. Ik terug naar de receptie. In mijn eentje, met mijn nachtblindheid, in het donker richting het licht gelopen. Geen idee welke wilde dieren ik gepasseerd ben. Een andere kamer was zo geregeld, geen probleem maar wel in een ander gebouw. Inmiddels heb ik het weer behoorlijk warm gekregen van het heen en weer wandelen en sjouwen. Na ons, opnieuw, geïnstalleerd te hebben besluiten we naar de rand van de canyon te lopen waar we in de Angel Bright Lodge aan eten. Een lekkere wandeling voor het slapen gaan. Dus …. weer in het pikke donker op de tast naar het hotel gelopen. Twee keer een stoepje gemist, bijna languit. Lekker leuk met mijn spit! Handig als je je zaklamp in je kamer laat liggen.

Inmiddels zijn de temperaturen naar het vriespunt opgelopen en de wind blaast lekker door! We waren blij dat we heelhuids op onze kamer zijn aangekomen. Het was in ieder geval geen saaie dag. Snel ons bed in, want morgen moeten we weer vroeg opstaan voor de zonsopkomst.

Reacties

j.wieffering A long time ago

Wat een armoe die kou. Maar het is daar prachtig. Ik beleef het weer. Geef maar een seintje als je de skies nodig hebt. xx

Ed en Jolanda Bakker A long time ago

Hahaha, worden we hard van hoor! Zolang het zonnetje maar schijnt hoort u ons niet klagen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!