Las Vegas

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

11-11-2014 - 24c 

Een zeer vroege goedemorgen. Vandaag weer extra vroeg opgestaan om de sunrise in de Grand Canyon mee te maken. Je moet er iets voor over hebben om een paar mooie foto's te kunnen maken. Helaas ben ik de enige die hard die de kou wil trotseren! Gelukkig had ik er op gerekend dat er nachtvorst zou zijn en heb met hierop kunnen kleden. Bepakt en bezakt naar de canyon. Onderweg nog wat elks met jongen gespot die daar rustig hun ontbijt aan het nuttige waren. Ze kijken even naar je maar gaan daarna rustig weer verder. Als je denkt dat je de enige bent die zo vroeg op pad is, kun je dat vergeten. Met mij nog vele anderen, waardoor ik toch nog een klein stukje van de "beruchte" Angel Bright trail heb je wandelt. Zo kan ik toch nog zeggen dat ik de trail gelopen heb.

Omdat we vandaag vertrekken naar Las Vegas hadden we afgesproken dat we elkaar zouden treffen bij het ontbijt om 07.45 uur. Natuurlijk stond ik klaar in de lobby, maar niemand te zien. Ruim een half uur later kwam iedereen aanzetten. Natuurlijk met een reden. Bij het uitchecken was er geen plek meer om de auto te parkeren, dus had Ed (heel slim) de auto geparkeerd op een plek waar dat niet mocht. Bij terugkomst bleek dat de parkrangers de auto hadden ingesloten zodat ze niet weg konden rijden. Maar Ed vangt je hier natuurlijk niet mee. Naar ik begrepen heb, zijn ze over het voetpad en grasveld moeizaam op de weggekomen en naar het andere hotel gereden. Even dachten ze dat ze achtervolgt werden maar dat zou te spannend geweest zijn. Tijdens het ontbijt kom ik erachter dat ik een van mijn filters niet in mijn tas heb. Ik ben deze toch niet verloren? Alles onderzocht, tas leeggehaald, een stuk van het pad teruggelopen, maar de lens bleef zoek. Jammer en zonde, maar ja wat doe je er tegen. Ze zijn inmiddels nu wel gewend dat ik steeds iets kwijt ben. Ze kijken er niet eens meer van op. 
Na het ontbijt richting Las Vegas gereden. Het eerste stuk langs de snelweg, daarna binnendoor naar de Hoover Dam. Tussen de middag nog even langs Chloride gereden. Een slaperig mijnstadje met nog maar 300 inwoners. Te grappig om te zien. De inwoners verdienen hun geld met het houden van shootings in de zomer en met antiek. Verder maken de inwoners gebruik van alles wat ze vinden en maken hier een kunstwerk van. Geweldig om te zien! Inmiddels ben ik weer een gelukkig mens, natuurlijk door alles wat wij mee mogen maken maar ..... Ik heb mijn filter ook weer gevonden. Hij zat gewoon nog op mijn andere lens. Ach ja, wat zal ik hier nu op gaan zeggen! ;-)

Na de lunch doorgereden naar de Hoover Dam. Het blijft een indrukwekkend bouwwerk. We hadden daar overigens een klein paniekmomentje. We bleven in de lift steken. Dat was ven een moment dat er van alles door je hoofd. Gelukkig  was het probleem snel opgelost en konden we weer verder.

Rond 15.00 uur aangekomen in het Palms Hotel. Wel iets achter de Strip, maar de suite maakt alles weer goed! Wat een geweldige kamer en nog mooier uitzicht. Viva Las Vegas. En zoals iedere toerist dan doet, direct de Strip verkennen. 's Avonds heerlijk in het M Hotel een buffet gegeten en nog even over de Strip gewandeld. Wat is het toch een heerlijke stad!

Reacties

Yvon A long time ago

Druk programma wat ik zo lees, maar gaat het goed met Els en Henk? Of houden zij zich erg op de achtergrond...hihi.
Wij willen graag de route van de reis leasen voor als wij ook gaan! Ben benieuwd weer naar de volgende foto's. 👍

Ed en Jolanda Bakker A long time ago

Els zich op de achtergrond houden??? Maar ze gedragen zich goed hoor! We zijn Las Vegas nog niet uit gezet!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!