Martinez, CA

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

 

16-11-2014 - 17° C  

Wat is het leven toch goed als je wakker kan worden in een prachtige omgeving met het geluid van een stromend riviertje. Sommige mensen springen dan vroeg hun bed uit, zien het zonnetje opkomen, kleden zich warm aan en gaan aan de wandel met een fototoestel om nog even te genieten van al het moois om ons heen. Buiten vriest het nog een beetje maar de zon maakt het al snel lekker. Het is zo koud dat de batterijen van mijn camera bevriezen en ik geen foto meer kan maken. Gelukkig ben ik in het bezit van een tweede camera die wel werkt. Blue Jay's, qualls (kuifkwartels) en hummingbirds gezien, helaas geen herten of beren. Je kunt niet alles hebben. Inmiddels begint de rest van de wereld ook wakker te worden. Bij thuiskomst heeft Ed heerlijk de kachel aangestoken en is het lekker warm. Na het ontbijt vertrekken we naar San Francisco.  Eerst 60 km bochten wegwerken. Onderweg komen we ook nog een hele familie wilde kalkoenen tegen. Die zijn op de vlucht voor de Amerikanen! Het is immers bijna Thanksgiving. Els is weer dolgelukkig als we in de bewoonde wereld rijden met rechte wegen. Onderweg begint het weer te betrekken en hebben voor het eerst meer bewolking met af en toe een zonnetje. Ons hotel ligt net een half uurtje buiten San Francisco in een mooie omgeving. 's Middags naar Fishermans Wharf gereden en daar heerlijk rond gewandeld en gegeten. Het enige nadeel van deze stad .... Dure parkeerplaatsen en de weedlucht. Gatsie, als je op de lucht af moet gaan is half SF high. We rijden een parkeergarage $ 20,=. Wat een afzetters. Het is veel, maar voor een paar uur valt t nog mee. Dan blijkt dat onze auto oversized is, dus ... kassa $ 10,= erbij. Wanneer we de auto weer op halen is het bedrag ineen verlaagd naar $ 10,=. What the f....  Omdat het zondag is.... .? Ach, als we maar lol hebben! Morgen volgen de foto's. Tot morgen! Welterusten.

 

Reacties

Yvon A long time ago

Jullie hebben alle temperaturen al gehad volgens mij 😂. Gelukkig ben je geen beer tegengekomen Jo, trouwens die liggen als het goed is in winterslaap. Ik heb op mijn Canada vakantie 4 stuks van dichtbij mogen aanschouwen. Prachtige beesten maar ook beangstigend, want rennen kunnen ze!!! 😱
Voor Els weer even genoeg natuur? Nu weer cultuur snuiven.
Veel plezier nog en groetjes aan mijn zussie 🙋

Ed en Jolanda Bakker A long time ago

Hahaha, volgens de ranger zijn de beren nog erg actief dit jaar, Yvonne! Ja leuk hoor weer even in de bewoonde wereld in het mooie en gezellige San Francisco!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!