Downtown San Francisco

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

13-11-2014 - 20c 

Another sunny day. Wat boffen we toch met het weer! Zelfs in San Francisco hebben we weer een prachtige dag. En geen mist!!! Een strakke blauwe, heldere dag en rond de 20C. Mooier kunnen we het hier niet krijgen. Dit zijn de dagen waar je heerlijk de stad kunt verkennen. Maar waar moet je beginnen? Er is hier zoveel te bekijken en we willen natuurlijk onze lijst afwerken. We weten nu al dat dit niet gaat lukken in zo'n korte periode. 
We besluiten om eerst de highlights van SF te bekijken. Zo krijgen we wel de hele stad in een dag te zien maar in vogelvlucht. Jullie begrijpen het al ..... we nemen net als in NY en Washington de hop-on hop-of bus. Ideaal. Je parkeert de auto, stapt op de bus (als je die kan vinden!) en bekijkt op je gemak de stad.

Maar zoals jullie al zullen weten gaat dit bij ons niet altijd even makkelijk. Slim als we zijn boeken wij van te voren de tickets om niet in de rij te hoeven staan, scheelt een hoop tijd die we hard nodig hebben. Vervolgens rijden wij de stad in, wat natuurlijk niet al te snel gaat, want ook in SF is een hele hectische stad. 
We parkeren bij Fishermans Wharf, ons beginpunt van de tour en wandelen naar, waar wij denken, het ticket office om op de bus te stappen. Laten ze nou net het logo van de bus gewijzigd hebben!!! Bovendien staan er nergens opstapborden langs de route. Gevolg: we worden van het kastje naar de muur gezonden. Na een paar rondjes gelopen te hebben zijn we weer terug bij muts 1, niet mijn vriendin dus (ywat voor mij uitzonderlijk is!) en blijken we wel bij het juiste kantoor te staan. Ok, eerste bussen gemist en weer een half uur in de rij wachten! Schiet lekker op als je weet dat een tour 2.5 uur duurt. Zonde van de tijd en heb muts 1 hierover aangesproken. Hier was ze niet zo blij mee, terwijl ik haar toch vriendelijk heb aangesproken :-). Sterker nog, ze bleef het ontkennen dat wij bij de juiste bus stonden, terwijl ik haar de ticket laat zien! Grrrrr! Nou ja, we hebben de tijd (niet) en gaan lekker in het zonnetje wachten. Kleuren we nog een beetje bij.

Gelukkig komt de bus vrij snel en gaan we lekker op het bovendek zitten waar we alles mooi kunnen bekijken. Na een kwartiertje, als de bus vol zit, vertrekken we eindelijk. Gezellig, reisleider erbij en gaan met die banaan!!! We boffen, yeaaaaaahhhh!!! De reisleider blijkt reisleidster muts 1 te zijn en totaal geen humor te hebben. Dit mag de pret niet drukken. We genieten volop  van deze prachtige stad met z'n heuvels, prachtige gebouwen en vele culturen! Ook de slechtere wijken worden (gelukkig) niet overgeslagen, zodat je ook de andere kan t ziet. Triest, maar ze reageren wel leuk op de toeristen die met busladingen vol om het kwartier langs komen. Met de bustour gaan we ook over de Golden Gate Bridge. Nou, ....dat wat wel ff een belevenis. Buiten de prachtig uitzichten, werden we wel gewaarschuwd. Je kreeg de mogelijkheid om naar de beneden te gaan, omdat het behoorlijk winderig en zeer koud kan zijn. Alles kan wegwaaien en ze raden aan een jas aan te trekken. Er werd zelfs afgeraden om met een tablet te fotograferen. Dit zegt genoeg, denk ik. Ok! Wij zijn bikkels dus blijven we natuurlijk zitten! Dat hebben we geweten! Ik was blij dat we aan de overkant weer lekker even in het zonnetje bij konden komen. Tjonge, mijn ochtendwandelingen waren warmer. Iedereen kwam geheel verwaaid aan de andere zijde van de brug, behalve Els natuurlijk. Gelukkig had zij haar stormbestendige haarlak in! Hadden we toch maar de fiets genomen :-). Na de rit heerlijk in het zonnetje gezeten om weer op te warmen en daarna weer op de bus gestapt om naar Chinatown te gaan. Dit keer in een bus zonder reisleider waardoor we niet wisten waar we uit moesten stappen, hahahaha. Ik weer naar de chauffeur en op mijn best engels gevraagd waar we moesten zijn. Natuurlijk waren we weer veel te ver en moesten we weer die hele rit doen. Dan maar ergens uitstappen en terugwandelen.  Het bleek uiteindelijk alleen niet zo ver te zijn en hebben ervan genoten. 
Op de terugweg wel weer opgestapt. Yes!!!! Bij muts 1!!! Of ze er blij mee was kan ik niet zegggen, hahahaha. Al met al hebben we weer een geweldige dag achter de rug. Morgen gaan we de andere highlights van de stad bekijken.

Meer foto''s vinden jullie op onze website!
Welterusten!!

 

Reacties

Els A long time ago

Grappig was nog dat Henk vanuit de bus een foto van een zwerver maakte, waarop deze riep: Hi dad, iTS me, your son!
😂

frans A long time ago

mooi verslag weer met mooie foto's

Ed en Jolanda Bakker A long time ago

Dank je Frans! Doe mojn best 😀
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!