Sightseeing San Francisco

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

18-11-2014 - 18°C 

Vandaag weer een gezellige dag in SF doorgebracht. Het is een beetje bewolkt en af en toe piept de zon er tussendoor. Zolang je in de stad bent zijn de temperaturen goed, maar boven in de hogere gedeeltes is het wat frisser. Geweldige temperaturen om de stad te bezichtigen. We zijn de dag begonnen in Sausalito. Wat een leuk, gezellig maar vooral mooi plaatsje is dit. Prachtige huizen in een mooie heuvelachtige beboste omgeving aan de Pacific Ocean. Vanaf de hoogte scenic overview mooie foto's van de Golden Gate Bridge en SF kunnen nemen. Vandaar hebben we een rondje met alle highlights van SF gereden. Lands's End, Baker Beach, Legend of Honor, Twin Pieks, The Pained Ladies, het kronkel stukje op Lombart Street, Coit Tower en als afsluiter een rit met de cable car!
Heerlijk met de auto heuvel op en heuvel af, soms vrij stijl. Op sommige punten had Els een blinddoek nodig, vooral toen we naar de oudste kroeg van SF in North Beach gingen. Henk luistert graag naar een cd van een jazz muziekkant die in dit cafe is opgenomen. Een mooie gelegenheid om dit cafe te bekijken. The Saloon ligt in North Beach en is in 1847 geopend. Om deze kroeg te bereiken werden we,vanaf Lombart Street (ook zeer stijl) naar nog stijlere en smalle straatjes gestuurd. Dit heeft natuurlijk weer tot hilarische momenten geleid. De foto spreekt voor zich!


Daarna hebben wij ons ouderwets door de cable car laten vervoeren met ritten door de stad. Geweldig! Wat is dit toch leuk!!! Als je denkt dat je hier lekker voor kan gaan zitten, dat kun je vergeten. Je bent zeker niet de enige in de tram. Mensen zitten op elkaar geplakt (gezellig), staan tegen elkaar aangedrukt (minder gezellig) en hangen buiten aan de stangen (soms gevaarlijk) en als toetje wordt je geschut tijdens de rit, maar geweldig om mee te maken. We hebben de avond afgesloten met een maaltijd op Pier 39 met uitzicht op San Francisco. Een zeer leuke, gezellige maar ook mooie stad waar wij zeker naar teruggaan om de gemiste plekken te bekijken! Op naar Monterey.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!