Sightseeing Los Angeles

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

23-11-2014 - 23°c 

We hebben vandaag voor de laatste keer een paar highlights in Los Angeles bezocht. Maar eerst nog even heerlijk bij het zwembad in het zonnetje gelegen. Na de lunch op pad. 
We zijn begonnen in Venice Beach. Het was een gezellige mengeling van toeristen, straatartiesten, bodybuilders en natuurlijk, zeker niet te vergeten, de vele zwervers die hier rondlopen. We verbazen ons dat er nauwelijks mensen op het mooie brede zandstrand liggen, terwijl het prachtig weer is. Ondanks de verschillende soorten persoonlijkheden, is het altijd een leuke en gezellige drukte om op de boardwalk rond te lopen.  Bodybuilders die hun lijf vol trots laten zien bij Muscle Beach de een nog meer ingesmeerd dan de andere),

grappige personen die leuke opmerkingen maken tegen de toeristen, mannen in groene pakken die "medical" weed verkopen en de altijd opmerkelijk zwervers, de een nog mooier uitgedost als de ander. Er lopen, helaas, ook zal schrijnende gevallen tussen. Ook de verschillende soorten woningen die hier ziet, van een bouwval tot zeer simpel, feng shui aangepaste en zeer moderne huizen vindt je hier. Helaas niet betaalbaar voor ons gewone mensen. Erover dromen is altijd leuk. Na de wandeling over de boardwalk rijden wij, over de Sunset Blvd langs het mondaine Brendwood, Bel Air en Beverly Hills naar Rodeo Drive. We passeerden vele landhuizen en halve kastelen, waar wij niet eens over kunnen dromen. Deze zijn weggelegd voor de Richy Rich. 
Na de vele oh's en ah's komen we aan op de Rodeo Drive. Onze PC Hoofdstraat verdwijnt dan in het niets. Je kunt het niet eens vergelijken. Helaas komen we niet verder dan er door heen rijden in filevorming. Hebben wij weer! Om 18.00 uur begint (blijkt acheraf) de Christmas Lightning Celebration op Rodeo Drive bij de Spaanse Trappen. Alles is afgezet, rode lopers uit, VIPS in aankomst en in de gehele omgeving geen parkeerplek meer te krijgen! Misschien had ik me hier beter op in kunnen lezen. Foutje, bedankt! Na 3 keer door Rodeo Drive gereden te zijn en vele mooie mensen in haute couture voorbij zien komen, hielden wij het voor gezien en zijn we doorgereden naar Santa Monica om de sunset mee te maken. En wat voor een! Een schitterende zonsondergang en weer een hoop mensen aan de wandel.

Wat een gezellige drukte op de pier! Na de sunset naar het bruisende Third Street gelopen. Ook weer een hele happening! Mooie winkels, een diversiteit aan mensen, straatmuzikanten en restaurantjes, waar wij er een van hebben uitgezocht en heerlijk hebben gegeten.

Als afsluiting van deze heerlijk dag nog even naar binnen gelopen bij de Starbucks voor een overheerlijke cappuccino. Welterusten!

Foto's volgen zsm!

Reacties

Jaap A long time ago

Is dat Ed die met die pet op en water staat te drinken!!

frans A long time ago

Hebben jullie niet geprobeerd om over de rode loper te lopen als bekende Hollanders.

Jolanda A long time ago

Hahaha, nee helaas Jaap! Ed is niet zo bruin geworden Bovendien heeft hij op anderde plekken aan lijf gewerkt!

Als we de auto hadden kunnen parkeren hadden we het zeker geprobeerd, Frans!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!