Brandjes

Door Erik Fiechter - 28-07-14 03:21

Beste allemaal,

het verblijf in het laatste natuurgebied is een beetje een teleurstelling uitgelopen. Er woedt een tamelijk stevige brand in Yosemite park en grote delen (en vooral het stuk waar wij naar toe wilden) zijn afgesloten. Helaas, helaas, wel een andere rit gemaakt, wel indrukwekkend maar niet zo overweldigend als Sequoia Park, terwijl het dat wel zou moeten zijn. We missen dus de prachtige watervallen hier. Niets aan te doen en maar hopen dat de mensen hier niet te veel te lijden hebben van deze allesverwoestende branden. De camping is trouwens wel aandoenlijk en we gaan zomerend uit eten in het aanpalende en bijbehorende restaurant. Kijken of we onze eerste echte steak te pakken gaan krijgen (of berenpoten, jammie!). 

En dan morgen op weg naar Frisco. Ons huis inleveren en inruilen voor een tijdelijk ander huis. Benieuwd hoe het hotelleven gaat bevallen.

Hoi allemaal. Hoop dat met jullie alles goed ik.

Vanochtend werden we wakker met brandgeur in onze neuzen. Heel bijzonder als er om je heen niets van brand te zien is. Wel is de heuvel die ik gisteren heb gefotografeerd verdwenen. De brand is minstens een half uur rijden bij ons vandaan.

Leon en ik hebben de dag lezend doorgebracht, want de watervallen waren vrijwel uitgesloten, het had een omweg van vele uren betekend. Ik ben Geert Mak, Reizen zonder John aan het lezen. Herkenbaar, ook al bevindt Geert zich nog aan de andere kant van Amerika. Mooie achtergrond info. Leon heeft inmiddels The Shining in het Engels uit. Vond hij wel een goed boek.

Frisco, we komen eraan. Weer een nieuwe belevenis, spannend. We gaan zeker Chinees eten in China Town, want burgers en Mexicaans eten kennen we nu wel... En de meeste Amerikanen zijn echt heel dik... Wij nog niet...

Lieve groet van nabij Yosemity en tot in San Fransisco

Leon, Erik en Saskia

Reacties

Wilco en Stella 28-07-14 09:36

Noem het maar brandjes

http://nos.nl/l/680035

NOS heeft het over 850 hectare

Zonde hoor


Doeii

Tatie 28-07-14 12:01

Ja, hier hoorden we van een grote brand in Californie. Jammer. Nu op naar de grote stad. Ben benieuwd.
Groetjes,

Gisela 29-07-14 11:08

Geniet nog maar van jullie laatste vakantiedagen in San Francisco. Het lijkt me een heel bijzondere stad.Voor straks een goede en veilige vlucht toegewenst en daarna komen natuurlijk de verhalen. Ik verheug me er op. Liefs, Gisela.

Gisela 30-07-14 10:05

Wat een verrassing om gisteravond je stem te horen, Saskia. Ja, het gaat echt goed met mij.Ik zit nu op de helft, dus nog 9 maal naar A. Heel veel plezier in San Francisco. Ik denk dat jullie straks met veel moeite afscheid zullen nemen. Gisela

Irma 30-07-14 20:44

Akelig die branden, erg jammer dat jullie daardoor een iets andere 'route' hebben moeten volgen. Maar het blijft imposant. San Francisco here they come. Misschien toch wel even lekker zo'n hotelbedje. Geniet van de laatste dagen. Zonnige groetjes uit Pals waar het weer een beetje wisselend is maar we genieten volop. Nog zeep nodig? Rob, rick, thom en Irma

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie