2e verslag. Richting het zuiden

Door Rene en Jacqueline - A long time ago

Zaterdag 21 maart

Gisteravond de stad (Nashville) in gegaan om nog even te genieten van wat originele country en bluegrass music. Toch nog even langs de "Honkey Tonk" om te vragen of er eventueel nog sleutels gevonden zijn. En.....? Ja hoor, iemand had ze bij de bar afgegeven. Aardige gasten, die Amerikanen. Vanmorgen na het ontbijt, de camper afgekoppelt en weer opweg. Nu naar Lynchburg. Ene mijnheer Daniels (voor vrienden Jack) schijnt er een distilleerderij te hebben.........hahaha Natuurlijk moesten we daar langs om even een kijkje te nemen en niet alleen een kijkje. Daar aan gekomen leek de parkeerplaats aardig vol. We zagen een bordje dat er in het dorp (300 mtr verder) een extra parkeerplaats was voor campers met ons vernacht gelegenheid. Daar dus een plekje gezocht en even betalen in het courthouse midden in het historische dorpje. Het courthouse staan midden op een plein omringt door gebouwen die zo uit een western film gehaald zijn. Maar in plaats van paarden staan er nu allemaal Harley Davidson's voor de saloon. Motorrijders en Jack Daniels gaan nu eenmaal goed samen.....

Andere alcoholische dranken zijn er namelijk in een straal van 15 mijl niet te koop. Alleen Jack Daniels Whiskey. Toch een leuke avond gehad in de camper.

Zondag 22 maart

Vanmorgen verder naar het westen gereden richting Memphis. Via een route die ons langs Shilon National Military Park voerden. Op deze plek werd op 6 april 1862 een bloedige slag geleverd tijdens de Civil War waarbij 23746 mannen en jongens omkwamen. Een zeer indrukwekende plek om rond te lopen.

Daarna zijn we doorgereden verder west. We hadden de campground "Tom Sawyer's rv park" aan de mississippi uitgezocht om te overnachten. De rivier stond was hoog waardoor niet alle plaatsen begaanbaar waren. Er stonden ook maar 3 rv's. De camping was ook maar net 1 dag open vanwegen die hoge waterstand. Toch leuk gestaan met uitzicht vanuit ons raam op de "Mighty River"

Maandag 23 maart.

Van de camping eigenaresse horen we dat als we de stad (Memphis) willen bezoeken, dat ook met de camper kunnen doen. We moeten dan naar het Tennessee welcom center waar we de camper gratis de gehele dag kunnen parkeren. Zo gezegd, zo gedaan. Mooie plek voor de camper en wij kunnenzo lopend de stad in. Hoorden ook van de "March of Ducks" in het Peabody hotel. De eenden komen met de lift vanaf het dak naar de lobby en gaa via de rode loper naar de fontijn die in de lobby staat en gaan daar lekker poedelen. Heel leuk om dit fenomeen mee te maken. Natuurlijk ook een bezoek aan Beale streetkan in Memphis niet ontbreken. Ook een bezoek aan het Lorraine Motel kamer 306 is iets wat een must is. De plek waar Dr. Martin Luther King Jr is vermoord is nu het national civil rights museum. Ook dit bezoek was zeer indrukwekend.

De camper weer ingestapt en door gereden naar Elvis Presley Blv Rv Park. Op loop afstand van Graceland. Ook daar hebben onze voetstappen achter gelaten in de kamers en ruimtes waar Elvis woonde en ontspande. Maar ook de plek waar hij overleed en nu begraven ligt. 

's avonds wat "take a way china" gegeten en lekker geslapen.

Dinsdag 24 maart

Om 9 uur weer opweg verder naar het zuiden richting Vicksburg. We rijden Memphis uit en nemen de oprit van highway 61 south. De navigatie geeft aan dat we rechts de weg moeten verlaten over 339 km.

Dus dat wordt een stukje rechtuit rijden. De stoel zit comfortabel, de cruisecontrol op 65mph, drinken bij de hand,radio aan en gaan.......the blues highway....

Onderweg komen we nog bij de kruizing van de wegen 61 en 49. Beter bekend als de "crossway of blues"

Je moet dit maar eens google'en.

Rond 1 uur rijden we Vicksburg binnen en gaan direct door naar het National Military Park. Een prachtig park waar in 1863 zwaar gevochten is om de stad Vicksburg. Wie Vicksburg in handen had beheerste de Mississippi. Via een indrukwekende auto rit van 16 mijl rijden we over het slagveld. In het visitorcenter habben we een cd gekocht en via onze autoradio wordt ons tijdens de rit alles verteld wat we zien en wat er in 1863 op de plek precies gebeurd is. Heel mooi.

We verlaten het park en zoeken een rv park op. Het wordt Ameristar Rv Park. Genieten van de warme avond zon met een wijntje naast de camper. we nemen nog de shutlebus naar het casino. Niet om te gokken maar om even iets te eten.

Woensdag 25 maart

Na het ontbijt gaan we met de camper nog even het historich centrum van Vicksburg in. Een leuk stadje maar voor de rest niet veel te doen. Dus maar met de camper de historic route gereden door het stadje. Best te doen met zo'n camper. 

We steken de Mississippi over en zijn nu in de staat Louisiana. Na 2 uurtjes rijden sroppen we bij Lake Bruin. Een hele mooie campground. We krijgen plaats 5. Een geweldigr plek aan het water en genieten de rest van de dag van het uitzicht, het warme weer en zonnetje (26 graden) een biertje en een wijntje.

Dit is hoe een campertrip langs de Mississippi wedlands moet zijn. TOP !!

Reacties

Daphne A long time ago

Klinkt allemaal weer heerlijk ouders! Wij zitten ondertussen in een regenachtig Nederland.. :( geniet dus nog maar even extra van het zonnetje daar! En stuur m anders ook ff deze kant op 😉 veel liefs xx

Aad A long time ago

Mooi verslag van indrukwekkende gebeurtenissen op indrukwekkende plaatsen. Kortom: lijkt me een indrukwekkende trip die jullie aan het maken zijn!

Trees A long time ago

Prachtig, je vertelt het mooi René. Je proeft de sfeer van de Mississipppi. Klinkt als genieten. Liefs

Lisa en Winnie A long time ago

Hee vakantiegangers!
Leuk om weer te lezen! Mooi dat jullie zo lekker genieten en mooi weer hebben! Die laatste plek zag er op FB ook erg mooi uit zeg☺️ Ik typ maar met 1 hand want Winnie spint naast me en wil graag geaaid blijven worden😛
Groetjes van ons en goeie reis komende dagen!
Kus

Ans Bakkum A long time ago

Stikjalours!

Antoinette A long time ago

Jullie hebben al een hoop gezien en genieten volop begrijp ik.Stuur die warmte en zon inderdaad maar deze kant op kunnen wij ook genieten van wijn en zon! Hahaha!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!