laatste berichtjes

Door Rene en Jacqueline - A long time ago

Vrijdag 10 april
We staan dus nu met de camper in Payson Arizona. Het is mooi weer, dus we wandelen vanaf de campground even richting het stadje. We merken ook gelijk weer dat Amerika niet is ingesteld voor voetgangers. We lopen langs de highway en komen bij een leuk antiek winkeltje "Granny's Antique". Jacqueline vind hier wat leuks als souveniertje. Even verderop is een steakhouse. We gaan eens kijken of dat leuk genoeg is om vanavond te gaan eten. En dat is het, dus diezelfde avond daar heerlijk gegeten en gezellig zitten naborrelen met de eigenaresse en personeeel. Zo krijg je ook weer een andere kijk op de "doorsnee Amerikaan". Gezellige mensen die avond.

Zaterdag 11 april
De laatste etappe richting Las vegas gaan we een beetje in kleine stukjes rijden, dus vandaag een kort ritje. We verlaten Paysoin en gaan verder naar het wersten en stoppen na 3 uurtjes in Prescott City op de campground "Point of Rock". Een mooie camping tussen mooie maar aigenaardige rotsformaties. We pakken de rugzak en gaan een wandeling door deze bergen maken. Na een half uurtje zien we een prachtig meer waarin de bergen prachtig spiegelen. Het is warm, dus het is goed dat we genoeg water hebben mee genomen. Na deze wandeling heerlijk buiten naast de camper in het ondergaande zonnetje een drankje gedaan. Zodra de zon ook onder is daald de temperatuur gelijk naar 15 graden, dus maar naar binnen.

Zondag 12 april
De ochtend is fris en het kacheltje in de camper gaat even een kwatiertje aan zodat het lekker behagelijk wordt tijdens het ontbijt. Koffie, en daarna afkoppelen en de "slite-outs" weer "In" en we rijden verder.
Nu gelijk noordelijke richting om na ongeveer 50km westwaarts te gaan via de beroemde "Route 66". We komen langs het plaatsje Seligman en we zien bussen vol touristen de winkeltjes binnengaan. Er wordt dus nog goed verdiend aan "Route 66". Het is ons iets te druk, dus we rijden verder over de uitgestrekte weg naar het westen. Na een uurtje komen we in het "spookstadje" Truxton. Een dorpje helemaal verlaten en vervallen op 1 motel na. Deze heeft een bordje open hangen en gaan even naar binnen. We worden aardig ontvangen door de eigenaar. De koffie wordt gelijk gezet en in afwachting daarvan kletsen we met de eigenaar en zijn vrouw. Ze willen het motel weer helemaal in orginele staat terug brengen en dat lukt al aardig al moet er nog veel gedaan worden en het seizoen is nog jong.
De koffie is gereed en voor we verder gaan krijgen we een speldje van R66 Truxton. En we moeten "Frontier Motel Truxton" even op Face Book "likken"
We vervolgen de route en komen aan bij de Collorado River in Laughlin Arizonda. Daar vinden we een mooi Rv Park. We zijn in hoogte behoorlijk gedaald van 5500 foot naar 500 foot en dat scheeld ook in temperatuur. Het is heel warm!!!! dus even zwemmen in de Collorado River. Afkoelen !!
's Avonds leuk zitten borrelen met "buren" op de campground.

Maandag 13 april
Las Vegas komt in zicht als we vandaag naar het noorden rijden in de staat Nevada. De Interstate 95 is één rechte weg door een droog landschap. Maar voordat we Las Vegas ingaan, slaan we nog even rechtsaf en pakeren de camper aan Lake Mead in Boulder. Een mooie zonnige plek met uitzicht over het stuwmeer achter de Edcar J Hoover Dam. We moeten vandaag ook de camper helemaal opruimen. Koffers weer inpakken en de camper schoon maken. De vakantie begint nu echt voor ons aan het einde te komen.
Het is een warme avond dus nog even een kampvuurtje en genieten van een borreltje. De zon zakt acht de bergen van Nevada en een prachtige sterrenhemel doemt boven ons hoofd op. Genieten dus.

Dinsdag 14 april
Het is zover...... vandaag de camper inleveren. 
De laatste restanten van de koelkast geven we aan de "buren" die er erg blij mee zijn. We rijden onze laaste mijlen naar de Road Bear verhuur locatie in Las Vegas. Nog vlak voor inleveren even tanken om de tank vol af te leveren.
Onze navigatie dirigeert ons rechtstreeks naar de locatie. We worden gelijk ontvangen door een medewerkster die de camper gelijk inspecteerd. Alles wordt met "OK" afgevinkt. Er staat weer een "nieuwe" camper op hun parkeer plaats.
Wij worden met de shutle naar ons hotel (Planet Hollywood) gebracht.
De kamer is nog niet gereed en nadat we de koffers bij de "bellboy's" hebben afgeleverd gaan we even de Strip van Vegas op. We drinken een kopje koffie en onder tussen komen ook Pim en Cecile in Las Vegas aan. 
3 uur 's middags gaan we naar de kamer en verkleden ons om even lekker te relaxen bij het zwembad.
's avonds gegeten bij Stratosphere Tower en nog gewandeld over de strip.

Woensdag 15 april
Vandaag een dag om lekker te genieten. 
Na een ontbijtje in een van de restaurants in het casino van Planet Hollywood, gaan we de stad in. We nemen de bus naar "down town Vegas" (de oude strip).
Het is echt een stad waar je van houdt of hartstikke gek van wordt. Alles in Vegas schreeuwt om aandacht.....gokken.....drank.....theater.....en alles wat in de rest van de USA niet mag.....mag hier !!!!
Maar,..."What happend in Vegas, Stay's in Vegas" 
Ik geniet van deze stad, Jacqueline iets minder. 
In ons hotel treed die avond Britney Spears op, dus laten we eens een showtje meepikken..... Een gigantische zaal, in het hotel, is het toneel voor een spetterende show met veel dans, vuur, water en lichtshows. We zijn niet echt "Britney Fans" maar toch zeer genoten van zo'n spectacle. En..... na de show kunnen gelijk met de lift naar de kamer. We vallen in slaap met de klanken van de schow nog in de oren.

Donderdag 16 april
Vroeg op, ontbijten en met de taxi naar het vliegveld van Las Vegas.
10:21 vertrekt ons vliegtuig naar huis. De gezagvoerder verteld ons dat het een beetje een "Bumbie flight" zal worden boven Kansas. En gelijk heeft ie. Flinke turbuletie, maar we landen na 4 uur in Chicago. Terug bij het begin zullen we maar zeggen.
2 uur later zitten we in het vliegtuig naar Amsterdam. Een vlucht van 8 uur. 
Ook op deze vlucht hebben we veel turbulentie maar landen veilig op Schiphol op 
Vrijdag 17 april ten 09:40 uur. 
De vakantie is voorbij.

We hopen dat je het leuk vond om via dit blog onze reis te kunnen volgen.
Wij vonden het leuk om jullie reacties te lezen!!
Tot de volgende vakantie !!!!!!

Groetjes 
Rene en Jacqueline
 

Reacties

Margriet Pals A long time ago

Ik vond het zeker leuk om te lezen. Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn en Rene, jou zie ik woensdag wel weer. Jacqueline groetjes van mij

Ans Bakkum A long time ago

Welkom thuis. Wat is alles klein he?

Chris A long time ago

Back in las Bovenkarspel !!!
Mooi gaan globetrotters
Speak jullie later, sjoerrr😎

André en Marja A long time ago

We hebben genoten van jullie verhalen. Nu zorgen dat je het ook een tijdje vasthoud.

vader Piet A long time ago

het hele verhaal gelezen
je moet reporter worden joh
en nu wachten wij op de foto's
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!