Yosemite

Door Ludo Gijbels - A long time ago

met heel wat vijven en zessen rijden we San Francisco uit. We hebben zelf al jaar en dag een mobilhome maar die is toch wel wat smaller. In Yosemite aangekomen, vragen we direct na de controle naar de camping. We kunnen op de parking aan de ingang staan. De camping is vrij primitief maar wel gezellig klein. We krijgen een behoorlijke handleiding van dingen die we moeten en mogen om te voorkomen dat we ongewenst bezoek krijgen van beren. Ondanks dat ik ze toch wel even neep, heb ik geslapen als een roos. In de vroege morgen gaan we de vallei bezoeken. De El Capitain is indrukwekkend, alsook de half dome. De waterval laat het helaas afweten. Het is te droog. Het is dan ook de allerhoogste alarmcode voor gevaar voor vuur. We toeren met de shuttlebus rond. Hier vinden we zelf niet zoveel aan. Het mooiere stuk ligt, volgens ons dan toch, in de vallei waar je zelf met de auto door rijdt.

Het Glaciepoint is dan weer indrukwekkend en goed te doen met de RV. We rijden verder richting Mariposa Grove. Hier vlakbij is een camping. Ondertussen worden we behoorlijk gehinderd door rook. Er is blijkbaar ergens een behoorlijk vuur. De camping is volledig vol. Dat is balen. We zijn echt wel moe. We krijgen het advies buiten het park te rijden, rechts aan te houden en onmiddellijk de eerste weg links te nemen. Hier moeten we tot boven rijden en hier kunnen we - ook nog gratis - overnachten. We staan hier niet alleen. En er wordt ons gegarandeerd dat ze ons met eventueel naderend gevaar van vuur evacueren.

In de vroege morgen gaan we de sequoiabomen bekijken. Voor diegenen onder jullie die moeilijk ter been zijn, op de parking zelf zie je al enkele prachtexemplaren. Je hebt ongeveer anderhalf uur nodig om de volledige wandeling te doen. Er zou ook een soort shuttle zijn maar hier waren wij net iets te vroeg voor.

Het valt ons trouwens op dat er hier in de US vroeg vertrokken wordt. Wij zijn telkens vroeg maar nooit de eerste.

Van hieruit rijden we terug het park in en doen we de Tioga pas. Het weer is ronduit schitterend. De pas is behoorlijk smal voor onze brede wagen maar zeker doenbaar. Ik ben toch blij dat mijn man rijdt, ik geef wel commentaar.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!