Silverton

Door Ludo Gijbels - 27-09-14 03:27

Voor we naar Silverton vertrekken, winkelen we nog even in de City Market. Ze hebben hier een hoop verse spullen en het brood is er zeker niet slecht.

De weg van Durango naar Silverton is al een beleving op zich. We nemen dus heel wat foto's. Het is alleszins een behoorlijke klim want Silverton ligt op meer dan 2500M. Een zeker moment kijken we zelfs over het stadje heen, dat betekent dus dat wij nog hoger zitten.

Silverton is echt een superleuk dorp. Het ligt sowieso in een prachtig dal. Maar de stad straalt zoveel westernsfeer uit dat je ieder moment een groep cowboy's te paard verwacht. Alleen hebben de cowboy's van nu een behoorlijk zware pickup. We zien zelfs een stokoud vrouwtje een superzware pickup in klauteren en met veel kabaal vertrekken alsof ze 18 is. Mijn man vindt het geweldig.

Alleen de hoofdstraat van Silverton is trouwens geasfalteerd. Het is al september en er zijn heel wat zaken toe. Maar eigenlijk maakt dat niets uit. Je kunt leuk rondstruinen en hier en daar eens binnen wippen. Er is nu meer tijd en dus ook meer tijd voor een praatje.

Hier zijn nog heel wat mijnen actief. We gaan eens naar een oude mijn kijken. Geen asfalt, dus langzaam rijden maar wat een omgeving. Prachtig gewoon.

Het nadeel ondervinden we 's nachts. Het is steenkoud. Mijn man heeft in de morgen behoorlijk wat problemen om de kabel in dat kleine vakje van de camper te krijgen. Hij (de kabel, niet mijn man) is stijf bevroren.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 17%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata