Custer

Door Ludo Gijbels - A long time ago

Of we zouden in Rapid City staan of in Custer. We zijn in Custer blijven hangen. We hebben een RV camping zowat midden in het dorp.

We gaan eerst het Custer State Park bezoeken. De wildernisloupe is vrij rustig. We zien de kleine gezellig dikke  prairiehonden. Het is het gewriemel van jewelste. Iets verder zien we buffels - yeahhh - en de bedelende ezels. Ook komen we de White-tailed Deer tegen en de pronghorns. Er wordt verwittigd voor de bergleeuw. Die hebben we gelukkig niet gezien.

Dan nemen we de scenic route. We hebben op voorhand gekeken wat we hier van kunnen doen. Hier liggen immers 6 tunnels op. 3 zijn er voor ons gewoon te smal of te laag. De weg is echt supersmal en de tunnels zijn supernipt. Het kan misschien avontuurlijk zijn maar echt genieten doe je hier toch niet op. Naderhand horen we van mensen van het dorp dat zij het zelfs niet met hun jeeps doen.

We komen uit in Mount Rushmore. Toch heerlijk dat Amerikaanse chauvinisme te zien. Dit is haast een heilige plaats. Vragen of dit nu de beatles zijn, zou vast heiligschennis zijn.

Vanuit Custer rijden we ook naar de Badlands. Onderweg zien we eindeloze prairies. Even ben ik bang dat dit het zou zijn. Want dan zou de omweg echt wel te ver zijn. Maar gelukkig valt onze mond open. Het is prachtig. Voor mij alvast één van de mooiste dingen. Opnieuw staan we voor het steeds terugkerend probleem. Het is zo groot dat je het niet op foto krijgt. Niet dat we ons er iets van aantrekken, we nemen foto's bij de vleet.

Oh ja, in de vroege morgen Bighorn Sheeps gezien en wilde kalkoenen. De mountain goats verschuilen zich.

We blijven een dag langer in Custer. We hebben immers gehoord dat het de grote Buffalo Roundup is. ER komen hier 14.000 mensen op af. Wij maken er 14.002 van. Vanaf 6.15 - in de erg vroege morgen - gaan de parkings open. Wij vertrekken in Custer om half zes en.....staan in de file.

Alles wordt echter perfect geregeld. Vanaf de RV parking rijden shuttles naar de tent. Hier kunnen we een ontbijt nemen, betalend. Een grote dikke pannekoek met oneindig veel saus op, is mij toch een beetje te erg voor de vroege morgen. We hebben gelukkig water mee genomen en onze stoeltjes. Iedereen heeft hier stoeltjes bij. Er wordt heel wat afgekletst. Het is een warme dag dus de sjorts zijn van de partij. Zowel man als vrouw, jonge frisse benen of oude verkreukelde benen, lekkere dunnen of malse dikke. Gezellig om te zien. Oudere mannen zijn blijkbaar ook gek op loopschoenen in blitse kleurtjes. Natuurlijk zie je ook de nodige boots.

Rond half tien wordt er gewezen naar een bergkam. Daar komen ze dus aan. Iedereen veert op en het enthousiasme gaat de hoogte in. Er zouden een 1000 buffels in het park zitten. Natuurlijk komen er jonge buffels. 1maal per jaar worden die naar corals gedreven, gecontroleerd, geteld, en wat weet ik nog allemaal. Ze willen ook niet te veel buffels om overbegrazing tegen te gaan. In november zou er een grote verkoop zijn waar mensen van over de hele wereld naar toe komen omdat de bloedlijn zo zuiver is.

We eten ginder bonen met een buffelburger. Lang leve de US parken :-)

Heel erg warm en heel erg voldaan gaan we weer naar Custer. Het is meer dan 35°

Reacties

Martin A long time ago

Leuk verhaal! Wij waren een aantal dagen terug in Custer en vonden het ook geweldig daar!

Ludo Gijbels A long time ago

ha, misschien komen we mekaar nog tegen :-)
En waar zitten jullie nu? Wij gaan eerst Cody bezoeken en zo verder naar Yellowstone.

Martin A long time ago

Wij hebben gisteren Yellowstone verlaten en zitten nu bij Grand Teton. Het weer is heel slecht, gisteren ook. We slaan Grand Teton maar over, in dit weer is een mooie hike niets aan. Jackson Hole waar we nu zitten is een leuk plaatsje. We zitten op deze camping:
http://tiogatours.nl/campings/toon/566788/Wyoming/Jackson/Virginian+Lodge+RV+Park

Vlakbij het plaatsje, onze navigatie kon het niet vinden. Kost wel 63 dollar. The Million Dollar Cowboy bar zijn we gisteren geweest, zeker een aanrader op een zaterdagavond!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!