Teton

Door Ludo Gijbels - A long time ago

Het is schitterend weer als we Teton binnen rijden. Ok, het is koud maar de zon schijnt en het is een prachtige heldere hemel. Het is toch even wennen dat alle openbare accomodaties gesloten zijn. Gelukkig is de ingang nog altijd bezet en krijg je hier altijd een mooi plannetje en kan je wat vragen. Zo vinden we ook onze camping in het park. We zijn net op tijd om een plekje met stroom te bemachtigen. Hoe raar het ook klinkt maar de campers hebben stroom nodig om hun verwarming te laten draaien. Zonder stroom gaat de batterij ongeveer een uur of iets langer mee. De generator mag in het merendeel van de parken niet gebruikt worden.

Teton heeft talrijke plekjes waar je kunt stoppen en genieten van de prachtige bergen. De hoogste zit toch boven de 4000m. Niet niks dus.  We zien hele kuddes wapiti's. We volgen de eenrichtingsweg naar Jenny Lake. Zeker een aanrader.  Je kan overal uitstappen, hier en daar wandelen en van al dat moois genieten.

Bij Moose, net voor de parkuitgang, gaan we naar de kapel. Het is een hele sobere hotel maar ze ligt op een prachtige locatie. Maar haar kracht ligt binnen. Achter het altaar is geen glasraam gemaakt maar een grote venster die uitkijkt over de bergen. Hier kan geen enkel kunstwerk tegen op.

Net achter de uitgang loopt een weg naar rechts. Helaas mogen wij er als RV niet op - te bochtig en te smal. Nu is hij vandaag ook afgesloten door de verhoogde berenactiviteit. En ons wil het maar niet lukken om een beer te zien.

We rijden naar Jackson Hole. We komen langs de elk refuge. In het park hebben we talloze elks (wapiti's) gezien, hier is er geen enkele te bespeuren.

Het is sowieso de moeite waard om op de toerist info aan de ingang van het dorp te stoppen. Ze hebben een mooie tentoonstelling, een kleine shop en geven supergoed uitleg. We krijgen nog enkele bijkomende routesuggesties.

De eerste komt langs een camping door, helaas gesloten, maar het is een prachtige route met pronghorns en buffels. Normaal zouden hier ook elanden zitten maar die laten zich, net als de beren, niet zien.

Dan gaan we naar de Wilson road. Ook hier zou een camping zijn. De route zelf is niet zo denderen - vrij veel bebouwing en vrij druk. De camping is open en wel leuk.

We rijden nog het dorp in. Het is super toeristisch en op deze zonnige dag vrij druk maar het is echt wel mooi. Je gaat over houten stoepen en vele zijn ook nog overdekt. Met dit mooie weer is dat niet echt nodig maar het geeft een heel gezellig gevoel. De winkels zijn natuurlijk ook toeristisch maar ik heb de ndruk dat de kwaliteit toch net iets hoger ligt als we tot nu toe gezien hebben. We bezoeken million dollars en komen zonder buiten en amuseren ons wel.

We weten ons hier aardig te amuseren en vinden het een echte aanrader.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!