weg van Canyonlands naar Capitol Reef en Capitol Reef

Door Ludo Gijbels - A long time ago

Vanuit Monticello rijden we naar Blanding. Iets na Blanding gaan we de 95 op naar Hanksville. Dit zou een scenic route zijn en ze maakt onze verwachtingen waar. Het eerste stuk is heerlijk heuvelachtig groen. We wanen ons in Frankrijk. Langzaamaan wordt het groen schaarser en komen de canyons opzetten. Een zeker moment zien we onder ons een prachtige canyon, rijden wel langs steile wanden en zien we daarboven nog eens een verdieping met steile wanden. We rijden de Colorado over, een heel mooi uitzicht. Iets verder stoppen we ook nog eens aan de overlook. We "wandelen" hier met onze RV door dit prachtige stuk natuur.  Iets voor Hanksville wordt het een beetje saai en schieten we goed op.

Hanksville ziet er een nogal verlopen plaatsje uit. We gaan hier de 24 op naar Capitol Reef. Deze 24 doorkruist Capitol Reef. Dit is dus echt een prachtig stukje natuur. Aan de oostzijde nemen we een ommetje naar Noton, dit loopt langs Capitol Reef op. Zonde van de km's. Gelukkig wordt dit meer dan goed gemaakt door de route 24.

Capitol Reef is maar een stukje geasfalteerd. Net voor de camping halen we ons een paar pies en scones. Zeker de pies zijn bijzonder lekker. Maar ze zijn echt wel gek op kaneel. Dat kiepen ze dus echt wel overal in. Capitol Reef is mooi maar zeker niet zo spectaculair als Canyonlands maar toch wel de moeite om te doen.  De zon geeft de rotsen echt prachtige tinten rood.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!