Scenic highway 12 en Bryce

Door Ludo Gijbels - A long time ago

De highway 12 zou het neusje van de zalm zijn van de scenic routes en dat klopt ook nog. Eerst stijg je tot meer dan 3000m hoogte. Je kijkt over Capitol Reef uit en zit midden in een groene omgeving. Die omgeving is nu trouwens doorspekt met prachtige goudgele tinten. Het is herfst. Er zit momenteel een pittige wind en het is behoorlijk fris. Dat belooft dus voor Bryce. Het landschap verandert, wordt ruwer en we rijden tenslote over een bergkam. Aan twee kanten kijken we in een cayon. Een zeker moment is deze kam zo smal dat onze weg er maar net over kan. Deze route is zeker een aanrader.

Bryce Canyon is kouder. Je zit hier op min. 2500m hoogte en de wind is ijzig. In de vroege morgen gaan we naar de zonsopgang kijken en we zijn haast afgevroren. De ijzige wind fluit om onze oren. Er is ons aangeraden om eers naar het uiterste punt te rijden. Op de terug weg liggen alle uitzichtpunten dan aan je rechterzijde. Bryce is dus weer een absolute topper. Net alsof er een grote ondergrondse gemeenschap leeft maar hun schouwen komen hier allemaal boven. De Bryce overlook is absoluut top. Maar hier moeten we al een plekje zoeken op de parkeerplek. Bij sunrise en sunset zijn de parkeerplekken vol. We komen in de latere namiddag terug om van de sunset te genieten.

Ondanks dat het flink gevroren heeft, komen we de volgende morgen terug voor de zonsopgang. Nu is er tenminste geen of nauwelijks wind. We staan hier met heel wat lotgenoten vol spanning te wachten tot de eerste zonnestralen verschijnen. Zeker een heel aparte belevenis.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!