Las Vegas

Door Ludo Gijbels - A long time ago

Niet genieten van de natuur maar van de menselijke decadentie.

We nemen bij de automaat direct een dagkaart voor de bus. Dit is toch een ongelofelijke wereld. Als je om het even welk casino ingaat word je overrompeld door het aantal goktoestellen.  Ik sta er ook versteld van hoeveel mensen hier zitten te gokken. Ik snap trouwens niets van al die toestellen. Maar, zoals overal in de US, zijn ze ook hier geweldig hulpvaardig. Je kan een speelkaart nemen, maar daar hebben we niet zoveel zin in, of je kan in bepaalde machines geld steken. Ik stop daar een dollar in en vraag wat nu. Ik krijg te horen dat ik mijn geld kwijt ben. Heerlijk deze humor. (maar ik ben natuurlijk mijn geld ook kwijt). Hier zijn we toch net iets te nuchter voor. We kijken naar Ceasar Palace - waren die benen van Ceasar in Rome ook zo kort - zien naar de Eifeltoren, gondels en noem maar op. Als je dan beseft dat je eigenlijk midden in de woestijn zit en er overal rondom jou water klatert....

's Avonds proberen we natuurlijk een buffet. En bij avond is het alsof Vegas uit zijn voegen barst. Het krioelt er van het volk. Overal is er vermaak en overal dansen er lichtjes. We zijn net op tijd bij het Bellagio om de fonteinen zien te dansen. Mijn man zal echt iets aan onze sproeier moeten doen. Die komt er nu toch wel heel bekaaid vanaf. Maar het is echt wel prachtig. Alleen hiervoor zou ik al naar Vegas komen.

Een dag later ontdek ik nog een shopping center met oa Macy's. We proberen alle dingen waar we de eerste dag niet geraakt zijn, te bezoeken. En we bekijken de strip vanuit het bovenste raampje van de bus. Een zalige manier waar mijn voeten erg dankbaar voor waren.

Bij avond gaan we naar Fremont. Het originele Vegas, minder decadent maar zeker niet minder leuk. We kijken eens binnen bij heart attaque burger. Daar moet je toch echt een geschifte Amerikaan voor zijn om ongezond eten zo te promoten. Als je gaat eten, krijg je een ziekenhuisschort aan en de serveerster lopen rond als sexy verpleegsters.

Fremontstreet is volledig overdekt. Het plafond bestaat eigenlijk uit een levensgroot videoscherm. Het flikkert hier haast harder dan op de strip. Je kijkt hier je ogen uit en loopt je voeten tot moes.

We gaan iets buiten Vegas ook nog naar een outlet maar dit kon ons niet zo boeien.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!