Highway1 langs de kust

Door Ludo Gijbels - A long time ago

Er zijn geen foto's meer omdat het ons niet meer lukt er op te laden. We verkleinen ze nochtans netjes om het makkelijker te maken maar niks.

Onze vakantie begint nu flink in te korten. We zijn bijna 2 maanden in de US. De laatste week wilen we het rustig aan doen om niet al te moe terug thuis te komen.

We beginnen met in Morra bay het staatspark op te zoeken en hier op de camping te staan. Het is lekker warm en we hebben geen stroom nodig voor onze verwarming. Hier zijn alleen maar essentiële dingen maar het is er zo bijzonder mooi. Je kunt tot aan de zee wandelen. Er zitten gieren in de bomen op de camping, kleine kwartels, wilde kalkoenen en nog heel wat ander klein gefladder.

Op de highway stoppen we om van de uitzichten te genieten, om natuurlijk walvissen te spotten (ook al is het in de verte) of om gewoon te genieten dat we hier zijn en het weer fantastisch is. We kijken onze ogen uit bij de zeeolifanten en de waterval die op het strand uitkomt. Dit is maar een dun straaltje. We verdenken ze er zelfs stilletjes van om ergens in de nacht het water toe te draaien ;-)

In Moss Landing gaan we de KOA op. Een beetje een betonnen camping maar de zee is weer vlakbij. Er zijn een paar goeie restaurantjes en leuke winkeltjes om de hoek. Het is niet groot maar we vinden het prima zeker als we in de haven een zeeotter zien zonnen (of wat dan ook).  Langs de HW1 kan je trouwens vers fruit en groenten kopen aan een schappelijke prijs en heerlijke aardbeien.

We bekijken verder Carmel. Hier is zelfs een optocht aan de gang. Dat brengt ons even in de problemen met onze camper. Ze sturen ons echt wel een smal straatje in.  In Monterey is parkeren nogal prijzig. Maar als je de kust volgt, zijn er gratis plekken. Die kustweg is trouwens heerlijk om te volgen met behoorlijk wat plekken waar je kan uitkijken over de zee met telkens voldoende parking. Zeker een aanrader.

We komen door een staatspark met Redwoods en zijn ook hier onder de indruk van die prachtige bomen. Ondanks dat we ver in oktober zitten, is het er behoorlijk druk.

Een paar mijl verder belanden we opnieuw op een KOA. Santa Cruz wordt bezocht en we gaan eens kijken naar Natiural Bridges SP niet zozeer voor de natural bridges als voor de vlinders die hier iedere winter komen overwinteren. Het is nog een beetje vroeg, we zien dus niet de clusters van vlinders. Maar er fladderen er toch heel wat rond. Voor diegenen die dit ook willen doen, neem de parking net voor het park aan de zee. Zo bespaar je 10 dollar

Voor de rest bekijken we Half Moon Bay en lanterfanten we nog wat rond.

Het was een prachtige reis en we zijn ontzettend blij dat we dit gedaan hebben. Zaterdag vliegen we weer naar huis. We zijn ook weer blij dat we naar huis gaan :-)

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!