Des Moines

Door B. Belder - A long time ago

De vorige hotelkamer was niet zoveel dus we gaan maar lekker op tijd weg. We moeten vandaag ongeveer 3 uurtje rijden, dus dat valt wel mee. We hebben niks op de planning staan, behalve voor vanavond dus we zien wel waar we uitkomen onderweg. 
We komen in ieder geval heel veel maisvelden tegen. Des Moines is de hoofdstad van Iowa en ligt middenin de corn belt. Overal waar je kijkt zie je mais. We stoppen even om wat foto's te maken. Ook stoppen we even in Walnut. Een stadje met allerlie antiek winkeltjes. Heel leuk maar we zoeken nog een aantal nummerborden en ze hebben alleen maar nummerborden van hun eigen staat. Daar hebben we dus niks aan. Ook zoeken we een oude honkbal maar ook die is heel moeilijk te vinden. 
We stoppen nog even voor een broodje bij de Subway en om te tanken. Dat kost hier ook echt helemaal niks. Nog geen 2 dollar per gallon. 
Vlak voor het hotel zien we nog een grote antiques mall. Hier kopen we het nummerbord van Nebraska en een oude advertentie van de Kellogg's. Echt super leuk. Er zijn genoeg leuke dingen maar helaas zijn we met het vliegtuig en moeten we ons aan een limiet aan kilo's houden. 
Eenmaal bij het hotel kunnen ze onze reservering niet vinden. Onder geen van onze namen. Maar omdat we al betaald hebben krijgen we wel een kamer. We geven het nummer van Tioga door en dan zoeken zij het verder uit. Wij hoeven in ieder geval niets te betalen volgens deze mevrouw.
Het hotel is in ieder geval een stuk beter dan het vorige. En ook de wifi werkt super, de foto's vliegen op de site. 
We gaan in de avond rolschaatsen. Maar als we daar aankomen zien we echt alleen maar kinderen. Dan maar bowlen. We moeten wel even terug naar het hotel want de wifi bij de Mac doet het niet. Nog even langs een winkel voor een nummerbord van Indiana. De bowlingbaan is maar net wat verder dan de rolschaatsbaan. Nou ja pech gehad. Eerst even door de mall en dan bowlen maar. Robin wint het eerste potje en Birgit het laatste potje. Dan gaan we lekker naar de kamer want morgen willen we vroeg vertrekken naar Chicago want we willen ook een aantal tussenstoppen maken. 

Aantal foto's: 1405
Aantal kilometers: 350
Staten: Iowa

Reacties

Hilda A long time ago

Ik had graag foto's van Robin gezien op rolschaatsen😂 Had die honkbal toen maar gekocht hè Birgit in NY, maar je komt er vast nog wel eentje tegen. Gefeliciteerd met je vader 🍰🎈
Veel plezier in Chicago. Kus Mama

Barbara A long time ago

Vandaag naar Chicago ben echt benieuwd hoe jullie het vinden. Gaaf hoor al die oude Coca cola dingen.Rainbow ijsje ook heel bijzonder hoog gehalte Tsjernobyl vlgs mij!!! Birgit je vader jarig gefeliciteerd voor iedereen. Weer een reden om gebak🍰 te eten. Enne die foto's van Robin op rolschaatsen zijn beschikbaar. Veel plezier en rij voorzichtig. Dikke kus Barbara

Oma Dieuwke A long time ago

Wat een leuke dingen doen jullie toch allemaal! Ik geniet ervan. Jammer dat het rolschaatsen niet door kon gaan. Ook zo'n typisch Amerikaanse be - zigheid. Hemelsbreed zijn jullie al ruim over de helft. En er staat jullie nog zoveel moois te wachten.
Vooral genieten! Liefs, Oma Dieuwke.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!