Chicago

Door B. Belder - 04-08-2014 03:13

Dag 1:
Happy birthday papa!

We staan vandaag vroeg op want we gaan naar Chicago. Onderweg willen we nog 2 dingen zien dus we gaan niet in een keer door naar Chicago. We hebben ontbijt in het hotel dus dat is makkelijk. Onze reservering is nog steeds niet gevonden maar dat is verder geen probleem volgens deze mensen. Mooi want we hebben toch al betaald. Rond 7 uur gaan we rijden.
Tussendoor een keer tanken en stoppen om te plassen maar verder kunnen we lekker door rijden. Rond 12 uur komen we aan in Joliet. Hier staat de gevangenis waar ze het eerste seizoen van Prison Break hebben opgenomen en dat moet natuurlijk even op de foto. Vanaf een afstand zie je de uitkijktoren al. Het is net alsof je echt op de set staat. Zo leuk! Op de borden staat dat er nog veel meer films zijn opgenomen. Helaas kunnen we alleen aan de buitenkant van de gevangenis kijken.
Daarna rijden we door naar Des Plaines. Hier staat het allereerste restaurant van McDonald's. En de negende drive-in. Het restaurant is nog ingericht met keuken waar je ook zakjes van de patat, bekers en hamburgers ziet liggen. Op de parkeerplaats staan oude auto's. Echt heel leuk om te zien. Er tegenover staan een nieuwe McDonald's. Hier gaan we natuurlijk even eten. In de Mac hangen allemaal oude foto's en staan maquettes. Hier rijden wij graag even een uurtje voor om. Na het eten gaan we door naar Chicago. Om de stad zelf in te komen staan we even in de file maar Bonnie (onze TomTom) brengt ons prima naar het hotel. En trots op Robin omdat hij zo goed gereden heeft. Tegenover het hotel is een valet parking. We moeten de sleutel afgeven, dit vinden we eigenlijk niks maar ja het is niet anders. We hebben een mooie kamer en gaan al snel de stad in. We zitten heel goed qua ligging. Precies in het midden van alles waar we heen willen. We beginnen vandaag bij de Navy Pier. Onderweg komen we langs het Millennium Park. Hier staat de Cloud Gate. Een soort boon met spiegelglas. Heel grappig om jezelf in te zien en iedereen maakt selfies. Navy Pier is een stukje lopen en ontzettend druk. Hier moeten we nog even aan wennen. Op alle andere plekken liep vaak bijna niemand. Op de pier zit ook een Bubba Gump en hier gaan we natuurlijk even lekker eten. We moeten wachten op een tafel dus lopen we eerst even rond. De quizvragen over de film worden wel steeds makkelijker.
Na het eten lopen we weer richting hotel want we zijn toch wel moe.

Dag 2:
We wilden eerst uitslapen maar we hebben kaartjes gekocht voor de Willis Tower met een tijd erop. Dus gaan we al om 9 uur naar de toren toe. We ontbijten eerst even bij Dunkin Donuts die naast het hotel zit. We kunnen makkelijk naar de toren lopen en zijn er al snel. Er staat nog geen rij dus we zijn zo boven. Het uitzicht is heel mooi maar het is nog een beetje mistig. Op sommige dagen kun je wel 50 miles ver kijken. Wel een beetje jammer dat het uitzicht alleen binnen is, je kunt niet naar buiten. Je kunt wel op een glazen platform staan zodat je alleen de stad onder je hebt, echt heel leuk om te zien. Vanaf de buitenkant kun je de mensen ook zien staan want het steekt een stukje uit.  
Als we weer beneden zijn kopen we kaartjes voor de hop on/hop off bus zodat we alles in de stad zien. Helaas is er geen avondtour want in de stad is het festival Lollapalooza. De Kings of Leon komen ook. Dus wie weet horen we ze op de hotelkamer want het is maar zo'n 100 meter van ons hotel. 
De tourgids in de bus is waarschijnlijk ook een filmfan want hij weet veel over de films die in Chicago opgenomen zijn. Als we terug in Nederland zijn hebben we weer een hoop te kijken. 
Chicago heeft vooral veel mooie gebouwen, er zijn er nog maar 2 over sinds de Chicagobrand in 1871.
Bij een van de stops zit een Magnolia's Bakery en hier moeten we even wat lekkers halen. Robin neemt een chocolate pudding pie en Birgit een red velvet cupcake en een Lollapalooza cupcake. Heerlijk! Dan nog even de Forever 21 in maar dit is wel hetzelfde als in Nederland. 
Dan nog een ritje met de bus. Na een tijdje gaat het regenen dus stappen we vlak bij het hotel uit en gaan we even naar de kamer. Het blijft slecht weer. In de avond eten we bij de Panda Express. Super lekker! Chinees eten en een fortune cookie na. 

Aantal foto's: 1647
Aantal kilometers: 600
Staten: Iowa, Illinois

Reacties

Hilda 04-08-2014 07:03 {{button-24432}}

Jullie zijn al op de helft, gaat snel hè
Jammer dat je de gevangenis niet binnen mocht bekijken, maar het is al bijzonder om ernaast te staan. Leuke foto op die glazen bodem, beetje eng denk ik, want jullie houden elkaar zo vast.
En weer heerlijk gegeten zie ik. Veel plezier in Canada. Kus Mama

Barbara 04-08-2014 07:08 {{button-24433}}

Heerlijk om weer wat te lezen,en weer blij dat rijden ook in Chicago goed is gegaan.Goed dat jullie zijn omgereden voor die Mac Donalds toch heel erg leuk om gezien te hebben.
En buiten eten bij Bubba Gump.Foto in die toren ziet er wel beetje eng uit hoor.
Vandaag op de helft,en nog zoveel te zien.
Geniet lekker xxxBarbara

Oma Dieuwke 04-08-2014 10:35 {{button-24451}}

Wat een mooi verhaal weer èn leuke foto's! Ik geniet mee. Dat is een leuk geval, die Cloude Gate, echt een vondst. Toen wij moesten wachten op een tafeltje, werd ons al gauw duidelijk dat Opa dan C(K)or moest opgeven. Bij "venderwiele" was het hongerlijden. Ze konden het niet opschrijven en uitsprekenen en wij niet verstaan. Ik weet ook niet of ik wel op die glazen plaat zou gaan staan. Geeft wel een kick! Ik kijk al uit maar het volgende verslag. Knuffel, oma Dieuwke.

Desiree 04-08-2014 10:54 {{button-24454}}

Wauw echt leuk hoor!!! Wat een indrukken en mooie momenten maken jullie mee zeg...echt fantastisch...

buuv debbie 04-08-2014 17:55 {{button-24471}}

Hoi Robin en Birgit, nou jullie maken wat mee zeg! Maar goed dat jullie het allemaal opschrijven. Ook voor het thuis front. Enjoy and drive safe. X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan