Windsor, Canada

Door B. Belder - A long time ago

Op tijd uit bed want we willen niet te laat vertrekken. Vanaf vandaag zullen we 4 dagen in Canada zijn.
We ontbijten weer bij Dunkin Donuts want dat zit naast het hotel en dat is wel zo makkelijk. Daarna halen we de auto op bij de valet parking. We tikken even 78 dollar af voor de parkeerkosten en dan krijgen we de auto. Snel de koffers erin en dan kunnen we gaan.
We zijn al snel de stad uit en komen langs een aantal tolwegen. We komen nog wat grote bekers frisdrank bij een tankstation en stoppen bij een fruitkraampje. Hier kopen we appels en kersen. Erg lekker! We eten altijd veel appels onderweg, dus die zijn erg welkom. Ook stoppen we nog bij een antiekshop waar we een bowling pin kopen. Langs de weg staan allemaal borden van advocaten die hun diensten aanbieden voor allerlei onzin. Lekker Amerikaans.

Ineens zien we ook dat de tijd niet meer klopt. We hebben vast ergens een bordje gemist. We hebben nu nog maar 6 uur tijdsverschil met Nederland. We laten de TomTom omrijden naar een Walmart voor een lekkere lunch en alvast wat cadeautjes voor thuis. De lunch (een warme kip met stokbrood) eten we bij een rest area. 
Hoe dichter we bij Detroit komen, hoe slechter het weer wordt. Het gaat hard regenen en een beetje onweren maar gelukkig zitten wij droog in de auto. Na een tijdje stopt het en klaart het op. 
De snelweg waar wij overheen moeten is na een tijdje gesloten, we moeten dus even improviseren en na een tijdje weet Bonnie ook weer hoe we moeten rijden, in plaats van steeds omkeren. We rijden zelfs nog langs de afslagen van 8 mile road. Waar de film van Eminem is opgenomen en de pawnshop van televisie, maar we zien het toch niet helemaal zitten om dwars door Detroit heen te rijden. 
Bij de grens van USA-Canada werken nog grote chagrijnen. Wat kom je doen? Hoe lang? Hoeveel geld heb je bij je? Wat doe je voor werk? Wanneer vlieg je weer terug? Dus je bent maar voor een paar dagen in Canada en daarna ga je naar New York? Maar we krijgen een stempel en zijn binnen. En binnen 300 meter zit ons hotel. Het is wel echt zo'n grensstadje met veel kapotte gebouwen en rare mensen. De Canadese Mac smaakt ook prima hoor. Nu lekker relaxen. 

Aantal foto's: 1671
Aantal kilometers: 480
Staten: Illinois, Indiana, Michigan, Ontario (Canada). Zo gaan we lekker hard door de staten heen. 

Reacties

Hilda A long time ago

Oh, dus jullie eten ook nog gezonde dingen?
Grapje hoor. Regenponcho al aangehad Birgit?☔️
Dat staat jullie vast leuk.........
Veel plezier. Kus Mama

Barbara A long time ago

Canada ook weer heel bijzonder. En gelukkig wel een stempel gekregen. Daar dan ook op zoek naar nummerborden? En wat een geruststelling dat de Mac in Canada ook goed smaakt. Stel je voor. Veel plezier. Barbara xxxx

Barbara A long time ago

Nou wie de grootste fans van jullie blog zijn is wel duidelijk 😄😄😄😄😄

Oma Dieuwke A long time ago

Ja, je komt Canada niet zomaar binnen. Kennelijk hadden jullie dat lekkere fruit al op gegeten. Wij hadden een paar appels die de Canadezen graag wilden hebben! Maar ze hebben gelijk zo streng te zijn. Nu verslagen uit Canada, kijk ernaar uit. Veel plezier en droog weer. Knuffel, Oma Dieuwke.

Hilde Romijn A long time ago

Nou nee hoor Bar.....ik reageer dan wel niet maar ben een groot fan. Ik kijk elke dag of er nieuws is. Ik vind t harstikke leuk om jullie avonturen te volgen. Groetjes Hilde

Desiree A long time ago

Canada ook al weer zo super spannend!!! Ik zou dat allemaal maar eng vinden.... Ik vind jullie echte bikkels hoor!!!! Heel leuk allemaal!!! Hou ons op de hoogte!!!!!

Desiree A long time ago

Canada ook al weer zo super spannend!!! Ik zou dat allemaal maar eng vinden.... Ik vind jullie echte bikkels hoor!!!! Heel leuk allemaal!!! Hou ons op de hoogte!!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!