Toronto, Canada

Door B. Belder - A long time ago

Dag 1:
Vandaag lekker uitgeslapen. Tot half 9 op bed gelegen. Toen rustig aan douchen en ontbijten in het hotel. Daar staat niet veel, bijna alles is op. De koffie, de melk maken wij op. Maar we hebben in ieder geval lekker iets gegeten. 
Vandaag is het ongeveer 3,5 uur rijden. We hopen onderweg nog een keer te stoppen als we iets leuks zien.
Maar onderweg is niet veel bijzonders. De wegen zijn net als Nederland, de omgeving ook. En er zijn weinig stopplekken. En het regent. Het regent veel. Hopelijk is het in Toronto beter. 
We stoppen een keer bij een vieze wc, tanken en eten wat bij de Subway. 
Na een tijdje zien we Toronto al in de verte liggen, of in ieder geval de CN tower waar we morgen heen gaan. 
We parkeren in een parkeergarage, achteraf de verkeerde, dus we moeten even de auto verzetten. Het is een mooi hotel, met een Starbucks binnen. Vlak naast het hotel zit een bioscoop dus daar gaan we vanavond heen. We kopen alvast een kaartje, we hebben nog geluk ook want op dinsdag zijn de kaartjes altijd 5 dollar per stuk (onze Pathepas nemen ze hier niet aan). Het is namelijk alweer veel te lang geleden dat we geweest zijn. We gaan naar The Purge: Anarchy. Onze eerste film in Nederland samen was deel 1. Nu is er een tweede deel van. Hopelijk is deze wel iets beter dan de vorige maar het idee is al leuk. Als we de kaartjes hebben gekocht gaan we op zoek naar iets te eten. We eindigen bij een soort Chinees. Robin neemt kip mango met rijst en Birgit noodles. Lekker maar veel te veel. Daarna kijken we nog wat rond in de buurt. Vooral heel veel eettentjes. We vinden ook een soort supermarkt waar je kunt eten. Hier hebben ze allemaal lekkere dingetjes!!!. Voor het ontbijt van morgen en lekkere taartjes. We gaan hier waarschijnlijk morgenavond eten want we zien al allerlei lekkers. Ze hebben zelfs mooie blauwe bloemen. Het is dat we hier maar even zijn anders had Birgit ze gekocht. Dan maar een foto, die gaat veel langer mee ook. 
Ook komen we in een winkel waar je alles zelf kunt scheppen. Noten, snoep, kruiden, cakemix, versiersels voor cupcakes, soepkruiden en nog veel meer. Echt superleuk. Waarschijnlijk gaan we hier morgen nog wel even heen om het een en ander te scheppen. Hij heet Bulk Barn.
In de bioscoop natuurlijk een lekkere zak popcorn gegeten. Je mocht hem zelfs nog eens een keer gratis bijvullen. Dat zouden ze in Nederland ook moeten hebben. Heerlijk!
De film was in een heel klein zaaltje maar wel echt super leuk. Die van vorig jaar was een beetje flauw maar deze was echt heel spannend en leuk. Er zaten aardig wat schrikmomenten in. En zonder ondertiteling was hij ook prima te begrijpen. We gaan waarschijnlijk deze week nog een keer naar de film want er komt een leuke nieuwe aan. 

Dag 2:
Lekker weer uitgeslapen! We hadden al een plek gevonden voor het ontbijt dus na het douchen daar even lekker eten. Ze hebben een soort puddingbroodje met kokos en in plaats van de pudding met creme. Lekker hoor! Ook hebben ze harde broodjes. De meeste broodjes in Amerika blijven toch zacht, ook al is het een stokbrood. We genieten dus echt. 
Daarna gaan we op zoek naar de eerste stopplaats van de hop on bus. Want die hebben ze ook hier. We zitten te ver bij de CN tower vandaan om heen te lopen. En zo zien we ook gelijk de rest van de stad. 
Je ziet de CN tower al van ver aankomen. Hij is 553 meter hoog. Het duurt even voor we boven zijn, ook al hadden we al kaartjes gekocht in Nederland. Ook hier sta je binnen met kijken. Je hebt wel een stukje buiten maar dan zit er allemaal gaas omheen dus kun je ook geen foto's maken. Super mooi uitzicht! Ook in deze toren heb je een glazen vloer. Deze is wel een stuk enger, want hij is hoger en het stuk glas is groter. Helaas kun je het op de foto niet zo goed zien maar het was echt heel leuk. We hebben er zelfs even op gelegen. 
Daarna stappen we weer in de bus en dan rijden we verder. We stoppen bij de St. Lawrence Market. Dit is de grootste voedselmarkt van de wereld. Ze hebben hier allemaal vers eten. Fruit, vlees, groente maar ook brood en kruiden. Ze maken het eten ook klaar voor je waar je bij staat. Birgit neemt noodles en Robin neemt een New York Sub maar die was niet zo geweldig. Maar de kip was op. Wel leuk om al dat eten te zien. Als we gegeten hebben stappen we weer in de bus en rijden we de ronde af. 
We stappen vlak bij het hotel uit en gaan nog even langs Bulk Barn. We kopen wat om nu te eten en wat dingen voor thuis. En dan door naar de kamer.
In de avond gaan we wat eten, helaas is de pasta die we willen eten op. Dus kopen we daar alleen wat lekkere macarons. En halen we even een Subway. We hebben geen zin om uitgebreid te eten. En dit is ook heerlijk. Morgen hoeven we niet zo ver te rijden maar we blijven nog wel even in Canada. 

Aantal foto's: 1830
Aantal kilometers: 371
Staten: Ontario (Canada)

Reacties

Hilda A long time ago

Dat is ook toevallig van die film zeg, leuk joh.
Dat broodje ziet er uit om in te bijten, mmmmmm.
Jammer van de regen, en jullie hebben je heerlijk rond laten rijden in de hop on, gelijk heb je.
Dan zie je tenminste de belangrijkste dingen van de stad.
Veel plezier verder nog in Canada, voorzichtig zijn.
Kus Mama. (FAN). Volgende fan zal zo wel reageren denk ik......... Haha. 😉😉

Oma Dieuwke A long time ago

Wat heb ik weer genoten van een heerlijk (soms letterlijk) verslag. Wat een uitvinding zijn die hop on bussen toch. Ben benieuwd of we hier ook eens van die opschepwinkels zullen krijgen. Je wordt daar wel hebberig. Geniet verder, ik volg jullie, knuffel van Oma Dieuwke.

Barbara A long time ago

Volgende fan 😄😄😄😄 Ik ben vrij vandaag dus later. Maar vannacht al geappt hahaha. Ik moet wel lache om jullie verhaal en foto's. Allemaal lekkere dingetjes. En Robin ga je toch weer naar een markt in je vakantie. 2x popcorn ook wel lekker idee voor Pathe. Die bus is wel lekker he je ziet alles goed geregeld. Die glazen torens blijf ik eng vinden. Voorzichtig doen hoor xxxx

buuv debbie A long time ago

Jammer van het weer. Ik was wel blij met een dag regen hier. Vandaag weer mooi. Zit nu bij Barbara bakkie te doen. Iets lekkers erbij zou ik wel lusten. Zonde van al die grote porties. Geen doggy bag gevraagd? Volgende keer gewoon 1 portie met zn 2-en. Bye

Corrie A long time ago

Wat leuk om jullie verhalen te lezen! Canada, gaaf!!!!

Groetjes!

Jens A long time ago

Ha zus en zwager. Ik ben tegenwoordig ook dagelijks in de Starbucks te vinden, net als jullie! Alleen zijn wij hem nog aan het bouwen in Den Haag 😉 Leuke stukjes weer hoor, veel plezier nog! X

B. Belder A long time ago

Lekker hoor een Starbucks dichtbij. Jij hebt vast alleen nog niet de lekkere drankjes bij de hand. Xx

Desiree A long time ago

O die glazen vloer lijkt me zooo eng....!!!! En jullie gaan daar dan ook nog op liggen... Jammer dat het weer wat minder goed is. Blijven genieten en pas goed op elkaar!!!! Dikke kus
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!