Niagara Falls, Canada

Door B. Belder - A long time ago

Vandaag de laatste dag Canada. Het is maar een klein stukje rijden naar Niagara Falls dus we gaan niet al te vroeg weg. We hebben wel een boottour geboekt om half 2 maar het is maar 1,5 uur rijden. Eerst even ontbijten en dan uitchecken.
Bonnie de TomTom moet nog even wakker worden, ze heeft wst moeite met het vinden van de weg. Gelukkig is ze snel wakker want de stad uit zonder haar wordt toch wel een beetje lastig. Langs de weg helaas weer weinig leuke dingen dus we zijn snel in Niagara Falls. We zoeken een parkeerplek en gaan dan naar de watervallen lopen. Robin is er al eens geweest dus die weet de weg. 
Echt super mooi! Je ziet het al een beetje vanaf de weg maar als je ernaast staat is het helemaal geweldig. We zijn begonnen bij de Horseshoe Falls (het Canadese deel) en dan loop je richting Bridesvail Falls en American Falls (het Amerikaanse deel). We worden nu al zelfs een beetje nat. 
We eten onderweg even een hotdog en gaan dan naar de boot. Hier moeten we even in de rij maar dit gaat heel snel. Al snel krijgen we een rode poncho. Iedereen heeft hem aan dus Birgit moet er ook aan geloven. Achteraf ook maar goed want je wordt echt zeiknat. Met de boot ga je langs alle watervallen en je blijft het langst bij de Horseshoe Falls, hier wordt je ook echt heel erg nat. Ik was erg blij dat ik deze foto's met mijn kleine camera nam. Want ook deze werd heel nat. Maar wel super leuk en mooi om gezien te hebben.
Daarna lopen we richting Clifton Hill. Een beetje de Strip van Niagara Falls. Hier zitten allemaal souvenirwinkels en restaurants. Maar ook een Hershey's winkel en de Coca Cola shop. Daarna nog even wat eten bij de Burger King. Je kunt hier zowel met Canadese als met Amerikaanse dollars betalen, heel handig. 
Daarna gaan we op weg naar het hotel. Echt heel dichtbij de watervallen dus dat komt goed uit voor vanavond. 
In de avond gaan we lekker uit eten met pasta en ribs. En daarna in het reuzenrad. Van hieruit heb je ook supermooi zicht op de watervallen. Het wordt ook al een beetje donker. 
Op een plein zit een man op een stoel die Mardi Gras kettingen gooit naar mensen. Je moet op een stoel gaan zitten en 3 dollar betalen, dan gaat hij kettingen gooien, net zolang tot er een om je hoofd zit. Als je geluk hebt, heb je er dus heel veel. Meestal lukt het hem wel in 3 pogingen. Birgit heeft 3 kettingen. Grappig hoor. Daarna nog lekker een ijsje en dan lopen we richting de watervallen, die nu mooi verlicht zijn met allerlei kleuren en dan weer richting hotel. 

Aantal foto's: 1956 (en 74 op de kleine)
Aantal kilometers: 129
Staten: Ontario (Canada)

Reacties

Barbara A long time ago

Supermooi die watervallen zeg. Enne Birgit je kan het hebben hoor die poncho. Cocacolashop wel heel erg verleidelijk denk ik. Begint hier wel beetje stil te worden. Vincent vliegt vanmorgen naar Boedapest. Maar gelukkig hebben we Birgit haar blog.!!!!!! Geniet lekker kan niet wachten om al jullie aankopen te zien. Voorzichtig met rijden xxxxx

Hilda A long time ago

Leuke foto😂😂was het 2 halen 1 betalen? 😎😎
Dat lijkt me inderdaad mooi in een reuzenrad met uitzicht op de watervallen.
Moest Robin niet gaan zitten voor een ketting?
Zeker nog een lekkere reep op bij de Hersey's?
Veel plezier morgen weer in USA.
Bye bye. Kus Mama

Sven en Denise A long time ago

Schitterende poncho-foto...die komt bij ons aan de muur!
Veel plezier nog, het is zo voorbij zou je vader zeggen ;-)

x van ons

Oma Dieuwke A long time ago

Leuk! Jullie doen ook ècht àlles. Heerlijk; ik ben apetrots op jullie! Oma Dieuwke.

Desiree A long time ago

Zo leuk om alles te zien op deze manier!!!!! Hou ons op de hoogte en have fun!!!

buuv Debbie A long time ago

Wow, nice pictures Enjoy!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!