Ithaca

Door B. Belder - A long time ago

Een beetje op tijd uit bed vandaag. We willen een beetje op tijd de grens over want gisteren stond er in de avond op de Rainbow Bridge file. De grensovergang gaat heel soepel, we zijn zo in Amerika. Geen gezeur bij de douane en dan zijn we al in de staat New York. Wel beetje gek want we gaan nog lang niet naar New York City en dat zie je wel al overal op de borden. Jammer hoor, want we hebben er echt zin in. We rijden een klein stukje over de snelweg en verder rijden we veel over provinciale wegen. Ten minste we rijden tussen allemaal leuke dorpjes door maar je mag best hard rijden. Wel echt leuk om zo te rijden, zo zie je echt die Amerikaanse huizen met bijna overal een vlag en ook al veel Amish sterren. Dat moet hopelijk wel goed komen in Lancaster. Ithaca is een stadje vlak aan een meer. We moeten behoorlijk steil omhoog rijden voor het hotel. We krijgen een beetje heimwee naar San Francisco. Het hotel is heel mooi met een hele grote kamer, het lijkt een appartementje. We hebben een zitgedeelte, slaapkamer, koelkast, magnetron. Top. Vanavond gaan we weer naar de bioscoop, het is ten slotte vrijdagavond. We gaan naar Into the storm. Een film over mensen die een storm najagen. Het voorstukje zag er in ieder geval heel Amerikaans uit met een high school en schoolbussen enzo. Dus helemaal goed om hier te kijken. De bioscoop was in een mall. Dus eerst nog even lekker geshopt. Ze hebben hier al allemaal halloween dingen. Super leuk! Dit was wel een grote bioscoop. De popcorn en cola waren ook erg groot! De grote cola in Canada was nog niet eens een kleine hier. Wij dachten met een medium wel goed te zitten. Nou die was nog steeds onwijs groot maar wel lekker. De film was ook erg leuk. Mooi gemaakt en een leuk verhaal. Volgens Robin was het net of je naar Prison Break zat te kijken want Sara speelde er ook in mee. Nu lekker slapen want we hebben morgen weer een lange autodag, de laatste lange dag aan deze kant van de VS. De foto's volgen nog want de Ipad is vol.

Aantal foto's: 1979 (en 74 op de kleine)
Aantal kilometers: 268
Staten: Ontario (Canada), New York

Reacties

Hilda A long time ago

Wat gaat het snel hè, nu alweer in Amerika.
De provinciale weg is altijd leuker dan de snelweg, dan zie je tenminste wat, op de snelweg zoeft alles aan je voorbij, en je kan nog eens stoppen om iets leuks te bekijken.
Hopen dat je nog een Amish ster ⭐️ kan scoren,vast wel.
Veel plezier en uitkijken hè.
Kus Mama.

Barbara A long time ago

Back in the USA !!!! Gelukkig dat er geen gedoe bij de grens was. Met Robin weet je het nooit. Bioscoop in een Mall. Leuk 2 vliegen in een klap. Wel heel erg gezellig zo'n mooie grote kamer voor jullie. Nog even geduld he voor NewYork. Ipad vol met foto's mmhhhh. Wat nu????? Die amish lijkt me ook wel heel raar om in het echt te zien. Soort filmdecor. Nou veel plezier weer. Voorzichtiig doen Barbara xxxx

Hilda A long time ago

Heftige film trouwens......... ik heb de trailer opgezocht.
Bye bye 💙💜

Oma Dieuwke A long time ago

Ik was heel vroeg wakker maar gelukkig was er al een verslag. Ben benieuwd wat jullie van de Amish zien. Ze maken heel mooie en speciale quilts in twee technieken. Ben benieuwd hoe jullie dat oplossen: een ipad vol met foto's. Het zijn er ook wel héél veel. Werk aan de winkel, thuis.
Heb plezier! Oma Dieuwke.

Desiree A long time ago

Ben heel benieuwd!!! Amish... Heel bijzonder....!!!!!
Succes met nieuwe foto s!!!! Lastig... Wij blijven jullie volgen... Wij zelf blijven in hellevoet!!!! Maar genieten ook!!!! Dikke knuffel voor jullie alletwee... Vooral van leonardo!!!!

Desiree A long time ago

Ben heel benieuwd!!! Amish... Heel bijzonder....!!!!!
Succes met nieuwe foto s!!!! Lastig... Wij blijven jullie volgen... Wij zelf blijven in hellevoet!!!! Maar genieten ook!!!! Dikke knuffel voor jullie alletwee... Vooral van leonardo!!!!

Ben en Gro A long time ago

Mooie fotos en heel leuk om te lezen!Jullie hebben ons echt enthousiast gemaakt met jullie verhalen.Een hele goede reis verder!We gaan woensdag San Francisco onvelig maken,en kijken of jullie daar sporen hebben achtergelaten.Groetj 😎👐

Trees&Adrie A long time ago

Heb het even niet kunnen volgen.Had iets niet goed gedaan!!!(blond).Nu weer heel veel bijgelezen.Mooie foto's zeg! En idd heel benieuwd naar het Amish verhaal.Heel veel plezier nog en voorzichtig!Lieve groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!