Dag 13: Zion National Park - Bryce Canyon

Door L.P.J. van den Dool - A long time ago

Als we wakker worden, zien we eindelijk waar we zijn. Het is hier werkelijk prachtig. We staan oop een camping die aan de voet van Zion ligt, midden tussen de canyons. De camping stelt op zich niet zo veel voor, maar was prima voor onze overnachting.We gaan vandaag Zion ontdekken.

We parkeren onze RV bij  het Visitor Center en pakken daar de shuttle bus naar de river trail in het midden van het park. We maken een wandeling van ongeveer 1,5 uur langs de Virgin river, dwars door de Canyon. Hoe dichter we het einde naderen, hoe smaller de canyon wordt. Werkelijk prachtig. En we zien tientallen eekhoorntjes onderweg. De meiden willen er wel eentje mee naar huis nemen!

Na de wandeling vervolgen we de weg met de camper naar Bryce. Hiervoor moeten we door een smalle tunnel in de canyon; carmel. De tunnel wordt speciaal voor ons vrij gemaakt; het is namelijk zo smal dat tegenliggers ons niet kunnen passeren. En aan de andere kant van de tunnel wacht ons een hele andere wereld. Heel indrukwekkend om hier door heen te rijden.

We stoppen onderweg nog even bij een duitse bakker, om desembrood te kopen en rijden door naar Ruby's Inn bij Bryce Canyon. Het eerste dat ons op valt is dat het hier een stuk kouder is; de temperatuur is 20 graden en zakt in de nacht naar 8! Wat zullen we weer lekker slapen als het iets koeler is.

Er staan ontzettend vel nederlanders op deze camping en bij de buren eten de meiden marshmallows en horen we hoe prachtig Bryce is. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!