Dag 20: Grand Canyon

Door L.P.J. van den Dool - A long time ago

Vandaag gaan we vroeg op pad naar de Grand Canyon. Vanaf de plaats waar we logeren is het nog ongeveer 1 uur rijden om het park te bereiken.

We gaan eerst naar het visitors center om daar een film te bekijken over het ontstaan van de canyon. En daarna lopen we naar Mather Point voor ons eerste uitzicht op de canyon. Wow wat een indrukwekkend landschap is dit. En wat is het hoog! Echt super mooi. We lopen een stukje langs de canyon en maken foto's.

Dan besluiten we om eerst een stuk te rijden met de camper richting desert view point. We maken foto's van grand viewpoint.

Daarna pakken we de shuttlebus richting bright angel. We willen daarna naar hermets rest maar de rode lijn die daarheen gaat is afgesloten vanwege de bliksem. Het blijkt dat 99% van de dode bomen in dit gebied zijn geraakt door de bliksem......en we hebben gezien dat het er heel erg veel zijn!

Aan het einde van de middag gaat het toch weer open en kunnen we alsnog naar de westrim. Hier vandaan hebben we een fantastisch uitzicht op de colorado river en maken we nog meer foto's.

Als we terugrijden naar de camping regent en onweert het; dit verwachten ze de komende dagen nog.....en dat merken we! Morgen vervolgen we onze weg naar Lake Havasu....onze laatste tussenstop voor LA.

 

 

Reacties

Ria en Cees A long time ago

Ja Jesica - Leonard , het weer is vaak een spelbreker in The USA , maar zo te lezen lossen jullie dat wel op , al is het soms van jeweetwel van de bok , je maakt een plan en dan .... en , 'n volgende keer beter telt hier niet ...
Geniet nog van de terugreis naar LA . . Hopelijk werkt het weer nog een beetje in jullie voordeel ....
maar zoals steeds
" genieten is de boodschap " XX Ria en Cees
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!