Dag 33: Pismo Beach - Monterey

Door L.P.J. van den Dool - A long time ago

Vanochtend ontbijten we weer in het hotel. Het is er superdruk, dus even snel iets wegwerken.

Om 09.00 uur zitten we in de auto naar Monterey. We rijden de Hoghway 1, die ons helemaal langs de kust van California voert. Het is werkelijk schitterend om zo dicht langs de Pacific Ocean te rijden. De kust is behoorlijk bergachtig en af en toe rijden we aardig hoog.

Op een gegeven moment zien we een parkeerplaats waar het erg druk is langs de weg. Kudde-dieren als we zijn, parkeren wij ook en gaan we bekijken wat er te zien is. En dat is maar goed ook want er liggen allemaal zeehonden op het strand en we zien er een aantal zwemmen. Echt schitterend om te zien! Bovendien zitten er hier ook enorm veel eekhoorntjes, die het wel grappig vinden om te poseren voor de foto.

We rijden verder en maken nog in stop bij Julia en daar zien we zelfs walvissen zwemmen! Eentje blijft maar met zijn staart op het water slaan. Heel indrukwekkend om te zien.

Tegen 3 uur komen we aan  in Monterey en rijden we regelrecht naar het strand. We kunnen de auto prima parkeren in een woonwijkje en wandelen zo het strand op. Het is hier niet zo warm als in LA, maar nog steeds best aangenaam. Alhoewel....de oceaan begint al knap op de Noordzee te lijken.

Als we aan het zwemmen zijn, merken we dat we niet alleen zijn. Vlakbij zwemmen de zeehonden! En even later zien we ook nog drie walvissen voorbij komen!

Tegen de avond gaan we naar het hotel in Monterey. We checken in bij Hotel Abrego.....en dat is wel de mooiste die we tot nu toe gezien hebben! 

Na het eten bij de plaatselijke Chinees is het voor ons tijd om onze bedjes op te zoeken.

Highway 1 wordt morgen vervolgt naar Santa Cruz!

Reacties

Koolmeesjes A long time ago

Wat lijkt mij dat geweldig om die walvissen te zien zwemmen, zeehonden natuurlijk ook maar die vindt je dichterbij huis ook. Willem hoopt hier de lynx tegen te komen maar denk niet dat dat ons zal lukken.......
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!