Sequoia National Park

Door R..J. Mejia - A long time ago

Laten we beginnen waar we waren gebleven, het Sequoia National Park. De heeeeeele grote bomen. Natuurlijk wisten we dat ze groot zouden zijn, maar dit was gigantisch. Met z'n 7en konden we er lang niet omheen komen. 

De General Sherman, de sequoia met het meeste volume van alle bomen. Maar als je even verder liep, kwam je nog hogere, dikkere sequoia's tegen. Prachtig. Even een weetje, sequoia's houden van brand, vuur ja. Dat helpt de zaadjes te zaaien en komen er dus meer sequoia's, daarom is de onderkant meestal zwart, in ieder geval aan de binnenkant. 

Toen we een heel eind hadden gelopen en ontzettend veel sequoia's van binnen en buiten hadden bekeken was het tijd om door te gaan naar de camping. De weg vinden was nog best lastig, en een net tekorte bocht, lekke band... Stukje gereden en de Cruise America gebeld. We konden doorrijden naar de camping (wel voorzichtig natuurlijk) We kwamen terecht op een primitieve boscamping, zonder internet, zwembad of een douche. Geen andere oplossing natuurlijk dan verstoppertje :) 

De volgende ochtend, 3 uur later dan gepland, kwamen ze eindelijk de band vervangen en konden we gaan rijden. op naar Fresno, ontzettend veel boodschappen inslaan voor de komende dagen. Heel erg warm, spullen inladen en door naar een andere camping. Deze camping was in de bergen en gelukkig koelde het ontzettend af in de avond. Lekkere douches en een aardige meneer met een ontezettend goed verzorgd gazon. 

 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan