19-8-2014 Yosemity naar St. Fransisco

Door J van der krogt - A long time ago

Hello! Vandaag dinsdag en blog van afgelopen dagen bijwerken want in Yosemity had ik geen WiFi ... Vanmorgen op tijd vertrokken voor de reis naar St. Francisco onze laatste bestemming en laatste hotel. Reis van ongeveer 4 uur. Weer een heel afwisselend landschap van bossen naar dor en droog en weer groen. In Californië veel landbouw en akkers. Ook veel windmolens. Om 14.00 uur aangekomen in dt. Francisco en de autoverhuur maatschappij zoeken om auto in te leveren... Dat was nog even een hele klus want we hadden geen nummer van de maatschappij Alamo en de O'Farell street was heel lang en heel druk. Na een half uur gevonden gelukkig... Auto ingeleverd en schouderklopje gegeven want toch maar liefst bijna 6000 km gereden! We zullen deze heerlijke car missen! even nog wat broodjes gesmeerd , opgegeten en naar hotel de westin gegaan. Mooi hotel uit 1900 en helemaal in originele staat onderhouden met moderne kamers uiteraard, zelfs een stortdouche haha... Deze keer met z'n allen op 1kamer met 2 kingsize bedden en een losstaand bed. Kids vechten wie er in bed alleen mocht  natuurlijk want dan slaap je toch het beste. Geloot en Bart gewonnen... In de middag en avond door de straten gelopen en vele mooie winkels gezien en hoge gebouwen, de kabelcars, Macys in gegaan en daar Starbucks gedronken. Hadden Bart en Anniek een geintje uitgehaald en gezegd dat hun naam 'lul' is werd er 'lul' op hun beker geschreven en omgeroepen... Flauw.. Maar ze lagen in een deuk .. Hopelijk waren er geen Nederlanders in de buurt... Aparte stad gebouwd in de heuvels met lange rechte straten die steil omhoog en omlaag gaan. Raar om te wandelen... Naar beneden kun je je benen haast niet bij houden! In Chinatown heerlijke rijsttafel gegeten aan ronde tafel waarvan binnen plateau rond kon draaien. De pekingeend hi g aan haken achterin de keuken... Brrr Laurien en Anniek konden er niet naar kijken. Laurien nog mooie sweater van san fransisco gescoord en in de avond weer terg gewandeld Nasr hotel dat ligt aan het beroemdste plein van de stad, middenin centrum echt mooi! 

He Bart zijn mobiel gevonden die zat in vakje in mijn rugzak! Bart helemaal blij want hij kreeg toch wel ontwenningsverschijnselen zonder mobiel.. Haha..  Het valt me op dat er veel zwervers aan de kant van de straten zitten of lopen, meer dan New York en veel homo's. Het is ook de stad van de homo's omdat zij zich hier heel veilig voelen. De stad ligt ook heel mooi aan de grote oceaan en goed klimaat het wordt in de zo er niet heter dan 20 graden en de winters zijn mild.. Tenslotte met de prachtige lift in oude stijl met grote ramen naar de 16e verdieping. Kids hadden voor de gein om Jan te plagen de 30e verdieping ingedrukt, zoef de lift vloog Nasr boven met prachtig uitzicht over de stad.. Jan vond minder geslaagd met zijn hoogtevrees haha ... Moe maar voldaan naar bed gegaan, Laurien en Anniek zaten te keten dus nog gewisseld jan naast Anniek haha Anniek vond het maar niks...vooral als ze Jans' harige been voelde... Haha..  En Laurien naast mij en toen snel gaan slapen...welterusten! 

Reacties

Harry A long time ago

Fantastische reis zeg! Leuk om jullie avonturen te volgen, klinkt allemaal erg mooi. Geniet nog van San Francisco. Groet Harry

Marianne van den Berg A long time ago

Enig Nicolette om jullie te volgen op jullie reis. Klinkt heerlijk en indrukwekkend.
Geniet van de laatste dagen,
groetjes Marianne

J van der krogt A long time ago

Dank jullie wel! Leuk dat jullie ook van onze reis genoten hebben en meegeleefd! Dank voor jullie reactie! Xxxgroetjes van ons allemaal.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan