Verslag dag 1 & 2

Door L. Viergever - A long time ago

Dag 1:
Dag 1, ookwel de reis-dag. Met een uur vertraging ging ons vliegtuig van Air-Transat omstreeks 13:15 de lucht in. Om 02:15 local time kwamen we aan in Calgary. Hier stapte ongeveer 75% van de passagiers uit waardoor de benen de rest van de reis gestrekt omhoog konden. De tweede vlucht duurde ongeveer een uurtje waarvan we 15 minuten van het adembenemende uitzicht over de Rocky Mountains hebben kunnen genieten. Eenmaal aangekomen in Vancouver zijn we met de trein naar het hotel gegaan, dit heeft ons ongeveer 30 minuten gekost en viel lang niet tegen. Dit kwam waarschijnlijk door de strak blauwe lucht in combinatie met de typisch Canadese landschappen. Na het inchecken in het hotel zijn we downtown Vancouver ingegaan om te eten om niet veel later café de bedstee in te duiken na een vermoeiende (reis)dag.

Dag2:
Vroeg de bedstee weer uit! Bagels, muffins en koffie bij Tim Hortons en daarna door gegaan naar Simon's bike shop om fietsen te huren voor vandaag. Via Granville Island, Vanier Park, Kitsilano Beach Park, Sunset Beach en English Bay Beach zijn we uiteindelijk in Stanley Park terecht gekomen. In het kader van een stukje uitdaging hebben we door Stanley Park geen asfaltpaden genomen maar de gravelpaden door het bos, met name Brenda en Marielle waren hier erg blij mee.

In alle maanden voorbereidingen voor de reis ontstond er bij iedereen een bepaalde verwachting bij het Canadese straatbeeld. Tijdens het onze fietstocht is dit geen moment tegengevallen. Vanvouver is mooi, bijzonder en iedereen is erg relaxed! 

Het uiteindelijke resultaat van een dag fietsen mag er zeker zijn, een goede 50km. Een (zalm)burger met een halve liter local beer was dan ook zeker niet onverdiend. Terug in het hotel moest het douchen abrubt worden onderbroken voor een brandalarm. Binnen 10 monuten stond het hele hotel op straat, inclusief het open getrokken blik bejaarden van de 9e verdieping.

Rechts naast de verslagen zijn de foto's te zien van onze ervaringen so far. Morgen mogen we de camper ophalen, daarna uiteraard meer verhalen en foto's!

Tot later! groet, LaMaBreMa

Reacties

Karin A long time ago

Zooo, gelijk al goed bezig jullie. Ik zag die foto van de burger, verser kan niet he! Geniet ze!!

Tinekevandereijk@planet.nl A long time ago

Lieve allemaal ! Leuk dat verslag en fijn dat jullie dezelfde positieve ervaringen hebben als wij !

Marc En Lidy A long time ago

Leuk verslag en goed bezig jullie. Veel succes en plezier met de camper. We kijken uit naar de volgende verhalen!

Helen A long time ago

Mooie manier om de omgeving te verkennen! De beentjes hebben dus weer genoeg beweging gehad na de lange stilstand in het vliegtuig.
Have fun!

Dirk en Jacqueline Rijnsburger A long time ago

Klinkt goed, behoudens het brandalarm. Jullie hadden wel een douche verdiend na 50 km op de fiets. Veel plezier met z'n allen!!!

Hans en Lia A long time ago

ja... dat hebben we jullie goed aangeleerd afgelopen winter, aankomen, ff tukkie doen en er gelijk tegenaan .... geen tijd verliezen, hihi leuk he dat fietsen door de steden ???

hans A long time ago

ben al jaloers na t zien van de foto's

Hennie A long time ago

Gaaf hoor om ff mee te reizen zo.
Have Fun !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan