De wereld vanaf 192 meter!

Door Wil Hermans - A long time ago

Na een heerlijk en vooral rustig ontbijt (wat ook nodig was) zijn we weer in onze bolide gestapt voor het vervolg van de reis. Die was spannend, omdat tijdens de weersberichten er een tornadowaarschuwing was afgegeven voor dit deel van het land. Maar ja..... je moet alles een keer meegemaakt hebben nietwaar. Helaas geen tornado gezien, maar wel veel regen. We zagen dan ook veel van die typische Amerikaanse huizen en weinig Amerikanen. Loes vroeg zich dan ook onderweg af of er wel Amerikanen wonen in die huizen......:)

Onderweg in Carlinville koffie gedronken. Het stadje heeft een prachtig gerechtsgebouw en een plein met een "spookhuis". (foto) De vriend van de mevrouw van het koffiehuis, werkt in het spookhuis en die vertelde dusdanige verhalen aan haar dat zij voor geen goud daar naar binnen wilde.Wij natuurlijk even gaan kijken, maar geen spook gezien. Zal wel weer die Amerikaanse overdreven reactie zijn.......

Daarna weer door naar St. Louis, waar Wil zijn toppertje van de dag had, toen hij de oude brug van Route 66 over de Missisippi zag.... (foto). De dames zijn in St. Louis de Arch opgegaan (192 meter!, gelukkig niet met de trap) om te genieten van een geweldig uitzicht over de stad en Missisippiriver. (foto)

Tijdens de maaltijd werden we nog verrast door een gigantische regen en onweersbui die de straten in een rivier veranderde. Gelukkig kort, maar wel hevig. Ze zeggen dat het weer morgen weer is opgeknapt. Hopelijk voorspellen ze hier beter dan in Nederland!

Wil, Loes, Martien en Leonie

Reacties

Wil Hermans A long time ago

Nog een kleine toevoeging: Door de heftige weersomstandigheden konden we in Springfield niet naar het huis van Abraham Lincoln en ook niet naar het Dana Tomashuis van Frank Lloyd Wright...... Dus daar ook geen verslag van, zoals gisteren wel beloofd. Leonie en Loes!

Ali A long time ago

Jammer van die tornado.... Het ziet er altijd zo spectaculair uit op tv.

Doutie en Sietze A long time ago

Heel mooi om te zien en te voelen hoe jij / jullie genieten. Ik heb je net als in New York op mijn netvlies. Prachtig. Nog een heel goede reis!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!