What a day

Door Wil Hermans - A long time ago

Vanmorgen stonden we op met een strak blauwe lucht, een aantal luchtballonnen in de wolkenloze hemel en een lekkere temperatuur. Onderweg naar wat tot nu toe de mooiste dagetappe is geworden.

We zouden naar Petrified Forest gaan. Onze beleving was een bos, waarin een hoop versteende bomen zouden staan. Hoe anders zou het zijn, maar later meer.

Eerst kwamen we bij een oude brug over de Rio Puerco. Prachtig. Daarna een prachtig stukje weg tussen Mesita en Laguna. Prachtige rotsformaties.

Daarna over de highway naar Continental Divide. Niets bijzonders qua natuur, maar het punt vanwaar af de rivieren niet meer richting Atlantische Oceaan stromen, maar richting Stille Oceaan. Toch bijzonder.

Er volgde een lange weg door eindeloze prairies met prachtige rotsformaties, Ongelooflijk mooi en ik denk dat we allemaal regelmatig een 'wow' of een 'woe' lieten horen. Maar de grootste verwennerij moest nog komen. Painted Desert en Petrified Forest. Eigenlijk een weg van 28 mijl door een National Park.

Het begint met een prachtige roodkleurige rotsformatie. Omdat er inmiddels een aantal wolken waren verschenen, zag je de schaduwen over dat land trekken, waardoor elke keer opnieuw mooie nieuwe vergezichten ontstonden. Een eind verder kwamen we bij de ruine van een pueblo (waar 200 ruimtes rondom een soort binnenplaats stonden). Nog wat later was er Blue Mesa, waar de rotsen in lagen blauw, grijs en rood waren. Hier vonden we de eerste versteende bomen. 250 miljoen jaar geleden omgevallen. In de binnenzee die hier toen was naar de kant gedreven en omdat er later vulkaanas bijkwam versteenden de bomen. Die kwamen later weer uit het slib naar boven en liggen er nu. In de mooiste kleuren en gewoon op de grond liggende bomen van steen. Prachtige indrukwekkende kleuren in die "boomstammen".

In Holbrook bijgekomen van die indrukwekkende ervaringen. What a day!!!!!

Reacties

Dave A long time ago

Hoi Wil, iets minder enthousiast mag ook wel, de jaloursheidsfactor neemt zo teveel toe! (Grapje!!!!!😂)
Wat een mooi verhaal! Geniet er van met volle teugen!!
Straks nog mooie wijngaarden in California, kun je alvast voorproeven en mij later daarover bijpraten en bijdrinken natuurlijk!!😆

Els A long time ago

Wow...so many experiences......Enjoy!! Grtz...

Dick A long time ago

Ik begin ook zin te krijgen in zo'n trip ;-).
Maar eerst staat Israël nog op ons lijstje ;-)
Ik hoef het jullie eigenlijk niet toe te wensen want jullie hebben dat zeker: Veel plezier daar!

Jan A long time ago

Geweldig!

Roel A long time ago

Prachtige verhalen Wil!
Ik geniet met jullie mee.
Nog heel veel plezier op jullie reis!
Groet, Roel

Paul A long time ago

What a Day :-)
Show us more pictures!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!