Amazing two days

Door Wil Hermans - A long time ago

Gisteren zijn we vanuit Holbrook richting Grand Canyon National Park gereden. Dit zou het hoogtepunt van de reis moeten worden.

Niet al te lang na Holbrook was de eerste stap Meteor Parc. Ongelooflijk welk een gat (nog maar) 50.000 jaar geleden in de aarde is geslagen. Je kon aan de verschillende stukken steen zien dat de meteoriet duidelijk van een ander en veel magnetischer stof was. Indrukwekkend.

Daarna via Flagstaff naar Cameron via een prachtige weg. En dan naar de Grand Canyon. Tussen Cameron en het park werden we eerst vergast op de canyon van de Little Colorado River, nadat we eenmaal het park in waren, waren er genoeg uitzichtpunten waar we een prachtige kijk op de canyon hadden. Formidabel. En vroeg naar bed, want we moesten weer vroeg op.

Vandaag was top. Om 6 uur moesten we op het vliegveld zijn om in te checken. Om 06.30 vertrokken we met een tweemotorig toestel voor een vlucht van Grant Canyon Airport naar Page Airport. Prachtig, de piloot vloog bijna door de Canyon en de zonsopgang was prachtig.

Na de landing met een jeep naar Antelope Canyon. Erg zacht gesteente wat prachtig was uitgesneden door regelmatige floods. Fantastische kleuren als je je fototoestel tenminste goed had ingesteld. Om niet te vergeten.

En dan een aantal mijl raften door de Glen Canyon. Vanaf Lake Powell tot aan de grens met de Grand Canyon. Prachtig. Een paar stroomversnellingen, maar verder een rustige tocht. En dat dan door een Canyon die soms tot 300 meter boven ons uittorende.

Tot slot nog een busreis terug naar ons hotel. Die duurde twee uur en was wel lang, maar gaf tijd om de indrukken van de dag te verwerken.

Ik zit nu achter de PC bij de receptie en kan geen foto's downloaden, dus die komen nog.

Reacties

moeder/oma A long time ago

goeie morgen,blij weer iets te horen. Wat een mooie dag hebben jullie weer gehad,ben benieuwd naar de fotos???? Geniet nog een paar dagen,want nu gaat het snel voorbij!!!liefs moeder/oma knuffel extra voor Loes!!

Erik A long time ago

Dat moet inderdaad een geweldige dag zijn geweest Wil!!

Rick A long time ago

Een top locatie, geweldig om het te mogen beleven. geniet ervan jullie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!