Dagje Vegas en Hooverdam

Door Wil Hermans - A long time ago

Als we dit blog schrijven is het hier dinsdagochtend. Gisteravond natuurlijk Vegas verkennen dus te laat hier om nog op het blog te werken.

In de ochtend begonnen met Franse croissants, we zitten tenslotte in "Parijs"....:)

In de middag de tour naar de Hooverdam gemaakt. Ook weer heel indrukwekkend maar nu wel door mensenhanden gemaakt. En hoe!! Midden in de grote crisis van de jaren 30 werd hier aan de grootste dam van de wereld gewerkt door meer dan 10.000 mensen. Dag en nacht werd er doorgewerkt in 3 shifts van 8 uur. 2 optionele vrije dagen per jaar, $ 4 dollar per dag. Oh ja, degene die het dynamiet in de bergwand plaatsten kregen $ 0,20 gevarentoeslag. In recordtijd werd de grootste dam ter wereld gebouwd die nu nog steeds voorziet in elektricteitsbehoefte en watervoorziening van veel Amerikanen en zelfs voor een deel van Mexico. Hier zie je wel de gevolgen van de klimaatverandering. Het waterpeil in lake Mead is op het laagste niveau ooit. In 1983 moesten er nog extra overlooptunnels worden gemaakt omdat de dam dreigde te overstromen. Het waterpeil stond slechts 7 feet onder de damrand. Nu staat het waterpeil zo laag dat sommige delen van lake Mead droog gevallen zijn. Een ooit ondergelopen dorp is weer boven water gekomen... Over 5 jaar al dreigen er waterproblemen te ontstaan voor het deel van Amerika wat afhankelijk is van de Colorado rivier. Veel sneeuw in de mountains de komende jaren is de hoop die men hier heeft. Laten we hopen dat dit uitkomt.

In de avond gegeten in "Parijs" Moules met frites....:). en natuurlijk een goed glas Amerikaanse wijn er bij....:).

We dronke nog een biertje en bij het tafeltje naast ons liep plotseling een Canadees op 1 klomp. Bleek dat familie uit Nederland en Canada elkaar hier zouden ontmoeten. 1 klomp zou per post opgestuurd zijn en de andere werd in Vegas overhandigd. Even later bleek dat de 1e klomp niet opgestuurd was maar dat de dochter van een van de Nederlanders die kwam brengen. Die stond er ook plosteling zonder dat de anderen dat wiste. Wat een bijzonder verhaal. 2 bijzondere verhalen die samenkwamen in een hotel in Las Vegas... Wat mooi!!!

Loes en Wil zijn gaan slapen, Leonie en Martien hebben het nightlife van Vegas op gezocht. Gokken, cocktails en de glamour en glitter van Vegas opsnuiven. Ook weer een hele belevenis.

Vandaag de laatste etappe van route66 naar Los Angeles. Wil gaat de pier op St. Monica beach oprijden. We zullen het vastleggen voor jullie.

 

Reacties

Theo en Maria van Woensel A long time ago

Het zit er alweer bijna op, maar wat een fantastische trip hebben jullie gehad. We zijn ontzettend benieuwd naar de foto's en de bijbehorende verhalen. Groetjes

Ali A long time ago

Niet te geloven, hoe snel jullie alweer bijna aan het einde van de vakantie zijn. Geniet ook van het laatste stuk en vooral dan van Los Angeles. Enne Wil, op tijd stoppen hè?

Sietze en Doutie A long time ago

Het is een genoegen jouw verhalen te lezen en volgens mij genieten jullie volop. Wat zul jij een ervaring rijker zijn beste Wil. Hoop dat je op de volgende MBA bijeenkomst een presentatie wilt geven van jullie avonturen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!