zaterdag 6 september

Door Wout en Astrid - A long time ago

Goede morgen of is het bij jullie al middag, het is nu zondagochtend  8 uur en we staan op campground ucluelet. 

Gisterenochtend vertrokken  om 9 uur van nainamo richting port alberni, eerst vol getankt , mmm 120 liter en hij  zat nog  half vol, onderweg stonden ons mooie wandelingen en bezienswaardigheden te wachten, eerst bij het provinciale park van  little qualicam falls, we hebben daar watervallen bezichtigd, daarna wilden we naar het volgend park macmillan provincial park,maar helaas het was veel te druk en konden de camper niet kwijt, doen we dan maarr op de terugweg

Hier staan hele grote cederbomen met een doorsnede van meters.

In port Alberni gestopt voor een rondwandeling, lekker broodje gehaald en aan de rivier opgegeten , toen de beaver crreek road op naar Stamp falls provincial park, naar de watervallen van stamp falls , en ja hoor daar zagen we de zalmen de watervallen op willen zwemmen ,  waanzinnig gezicht , ze haalden het niet , een daarom was er ook een vistrap naast gebouwd , alleen daar hebben we er geen in gezien.

De zagerij van mc lean brothers hebbeen we maar even over geslagen en we wilden omdaat het zo warm was naar sproat lake provincial park, eeen plek gevonden zonder stroom, water  etc. en  na een koud biertje en wijntje naar het meer gelopen waar ook  de douches zouden zijn. 

Onderweg borden met Caution bears ahead, genoten van het uitzicht en we beesloten omdat het nog zo vroeg was om toch nog mmaar verder te rijden richting  tofino en ucluelet.

Gelukkig de ranger had nog geen  rekening opgehangen , in anderhalf uur tijd zijn over de bergkam naar de westkust gereden en op deze camping aangekomen, leuk vissersplaatsje met uitzicht op de haven. 

En in de  haven een eagle gezien,  mooi gezicht, dat zet  de wildlife teller opp twee, zalmen en zeearend .

gratis douches en niet betalen met loonies, en internet.

In de avond heerlijk gegeten bij de floathouse restaurant, ja een drijvend restaurant met heerlijjke burgers en pale en ale.

Morgen kijjken we of kunnen whale spotten.

Het wass vandaag warm , ca 27 graden een we hebben ac  250 km gereden.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!