Dinsdag 9 september

Door Wout en Astrid - A long time ago

Vandaag vroeg opgestaan om de boot van tien over tien te halen van Comox (little river)naar Powell river (West view),  we wilden graag een uur van te voren aanwezig zijn want de volgende boot zou  pas om drie uur gaan..
Na lekker gedoucht te hebben en het onbijt vertrokken we over highway 19 (de snelle route) richting comox, in Comox nog even volgetankt , 160 dollar voor 130 liter, we rijden gemiddeld 1 op 4 .
Ruim op tijd voor de boot, mooie overtocht en we raakten in gesprek met een stel oude canadezen die voor ons stonden, ze hadden een grote pickup met een trailer er op , ruim 10000 pond woog de combinatie.
Zij gaven ons wat tips als we in Powell river zouden aankomen, Lund was een mooi stadje, ten noorden van Powell river.
Na een rustige overtocht van 1, 5 uur , zijn we eerst een information centre gaan opzoeken , dat is hardstikke handig, staat tot nu toe goed aangegeven, en we weten dan waar de campings zijn en krijgen info en kaarten van de omgeving.
Eerst nog wat boodschappen gehaald, jammer maar deze walmart  was niet goed uitgerust .
wel een Marsh mellow tang weten te scoren.

op de campng Williindon een plek besproken , zonder stroom  maar met uitzicht op zee en daarna naar Lund.
We zitten hier aan de Highway 101, en bij lund is Mile 0, de start van deze highway die tot in Quellon, porto Monte, Chili loopt een afstand van 15,202 kilometers.
Lund is een leuk klein stadje waar we heerlijk koffie met een scone hebben gegeten en gedronken. 
Waanzinnig mooi uitzicht op het haventje.
Toen we terug kwamen op de camping hebben op een bankje gezeten met uitziicht de straight of Georgia, jammer weer geen walvissen of orca's.
Na het eten zijn we gaan wandelen , vanaf de camping loopt  er een trail langs de kustlijn , eekhoorns en een uil gezien en genoten van de mooie uitzichten.
In de avond bij het kampvuur gezeten en de eerste muggen in de camper gehad, geen wifi op deze camping dus dat houden jullie tegoed.
Het weer was weer geweldig , 20 graden, blauw en geen wind.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!