Zondag 14 september

Door Wout en Astrid - A long time ago

Gisteravond de kachel uitgeprobeerd, gelukkig hij deed het , werkt op propaan (LPG) net als de koelkast en het fornuis. Het leek simpel een thermostaat die je verschuift en hij doet het.
Vanmorgen werden we wakker toen de kachel ging loeien , schijnbaar had Wout de schuif niet helemaal uitgedaan en floepte de kachel weer aan, het alleen half zeven en we konden gelijk niet meer slapen.
Buiten  lag er een laag mist over het meer, mooi, gelukkig scheen het zonnetje en warmde het snel weer op.
We reden om half negen weg voor een rit naar Jasper Alberta. Nog wel onze propaan voorraad aangevuld , een vriendelijke oude pompmevrouw hielp ons. Onderweg zouden we niet zo veelbezienswaardigheden  tegenkomen we volgden de  hgw 5 via blue river naar Valemount en vandaaruit naar Tete Jaune cache, we hebben de hele weg langs de Thomsonriver gereden tot aan Tete jaune cache waar we de de Yellowhead highway 16 moesten volgen.
We zijn gestopt bij de berg die naar Terry Fox genoemd is , een jongen die een begrip is in Canada . Toen er bij hem op jonge leeftijd kanker geconstateerd was heeft hij met een kunstbeen dwars door Canada gelopen om geld in te zamelen voor onderzoek.
We konden toen ook goed de Mount Robson zien, 3954 m. hoog en daarmee de hoogste top van de Canadese Rockies. Hij was goed te zien zo helder als was, normaal is de top in wolken verhuld.
Ook dit is een schitterende weg , langs meren , bergtoppen naar de Yellowhead Pass waar we de grens  tussen British Columbia naar Alberta overstaken . We moesten aangeven hoelang we hier zouden blijven voor de toegang in de nationale parken te betalen en de klok ging gelijk een uur vooruit.
 Na een kleine 20 km kwamen we in Jasper aan , getankt (is goedkoper hier omdat er een lagere belasting geheven wordt dan in Bc) en wat rondgelopen , leuke stad .
Koffie gedronken bij Tim Hortons , lekker en informatie opgehaald bij de toeristeninfo.
op naar de camping aan de Highway 93, of te wel de Icefields Parkway, het schijnt een van de mooiste bergwegen ter wereld te zijn. 
Op de eerste camping waren er geen plekken meer met stroom zodat we beland zijn op  Wapiti aan de andere kant van de weg. We hebben voor twee nachten geboekt, de eerste nacht staan we op de winterplaats , een veredelde parkeerplaats maar morgen in het bos. 
We hoorden onderweg dat er hier veel beesten rondlopen , elk, een groot soort hert , rendieren , bergschapen en beren. We zullen wel zien .
Het was vadaag weer schitterend weer, ruim 22 graden en we hebben 320 km gereden.


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!