woensdag 17 september

Door Wout en Astrid - A long time ago

Op deze camping hebben we inderdaad de trein goed gehoord. Als hij aankomt of vertrekt van Lake Louise gaat zijn toeter ook in de nacht en hij heeft heel veel wagons en ook een locomotief om hem te duwen maar ja dat mag de pret niet drukken.
In de avond is het pikke donker, zonder onze hoofdlampjes kunnen we niet eens de camper meer terug vinden. Ook de beren waarschuwingen zorgen ervoor dat we in de buurt van de camper blijven in de avond.
Vandaag stond lake Louise , lake Moraine en Banff op het programma, eerst naar lake Louise , op een kleine vijf kilometer van de camping , was mooi maar we hebben mooiere meren gezien , het was wel druk we moesten onze camper een kwart mile bergaf zetten . Erbij was het Fairmont hotel , schitterend gelegen aan her meer.
Om naar lake Moraine te gaan moesten 14 kilometer stijgen , een mooie route maar toen we daar aan kwamen was alles bomvol en zeker geen plek meer voor een camper, as heeft nog wel evne wat gefilmd maar toen naar beneden naar lake louise Village om te tanken en even rond te lopen.
Het was een piepkleine mall speciaal voor de touristen , net als ons, om even snel koffie te drinken en wat te eten.
We hebben koffie en chocolat bananas bread gegeten , lekker.
We besloten om in Banff te tanken, en zijn over de oude Highway daarheen gereden , de oude oude highway loopt door het provinciale park van Banff, langzaam rij je daardoorheen in de hoop wat te zien , en ja hoor er stopten auto's voor ons en er liep een zwarte beer , eerst naast de auto's en toen naar de andere kant. Het ging te snel om te filmen maar  we hebben foto's van zijn kont. Geweldig

We bleven uitkijken naar meer wild en genoten van de omgeving, schitterned zijn hier de herfstkleuren al te zien.
In Banff hebben we eerst getankt, 140 liter , de oude ford lust wel een beetje in de bergen.
Banff is een leuke stad met grappige winkeltjes en restaurantjes, we hebben ijs gegeten bij Cow, super  lekker ijs, zijn in een westernzaak geweest , bij Cool as a Moose, om een er maar een paar te noemen.
In het reisboek stond dat er goede koffiewinkels waren , Evelyn's coffeebar, daar zijn we natuurlijk naar toe geweest , is tenslotte een droom van onze oudste, leuke zaak , goede koffie wel een beetje ver weg Eef
We kwamen ook nog op de plaatselijke markt en op een muziekfestival terecht , leuk en gezellig  met zulk mooi weer.

Banff is een wintersportplaats maarje ziet de pistes minder goed als in whisler, jasper of lake louise.
Op de terugweg nog een kleine trail gedaan bij lac Vermillion, in een een soort wet land van de rivier de Bow.
Daarna via de zelfde weg terug, en ja hoor weer een beer , nu reden we alleen en had as alle tijd om hem te filmen en foto's te nemen, Cool.
We besloten om even terug te gaan en het zelfde  stuk nogmaal te rijden en ja hoor we zagen er weer een die op de weg naar ons toe kwam lopen , Supercool.
Gaaf hoor , weer een mooie dag , beetje bewolkt . 
We hadden nieuwe Amerikaanse buren uit Texas, met een camper zo groot als een autobus en een 4weel drive erachter op een triangel, Wout heeft gevraagd om binnen te mogen kijken , je weet niet wat je ziet, een volwaardige keuken met een site by site koelkast, een woonkamer met een bankstel en de relaxstoel van oma, een wasautomaat en douchcabine, en een slaapkamer met een kingsidebed, ze waren naar Alaska geweest en gingen weer naar huis.
Konden vandaag geen wifi vinden , dus wordt waarschijnlijk morgen ,dan gaan we op pad naar Radium Hot Spring en het nationale Kootenay park.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!