zaterdag 20 september

Door Wout en Astrid - A long time ago

Vertrokken uit de camping bij Fort Steele, nog even de adapter van de stroom aan de zeer vriendelijke eigenaren van de camping teruggegeven, het zonnetje is er weer met een blauwe lucht.
Eerste even boodschappen gedaan bij de wallmart in Cranbrook, he he Wout heeft een levi gescoort en As las in de plaatselijke krant dat er een moedergrizzly gespot was in Banff, is dus daar ook nieuws, daarna de highway 95, de 3 en de 6 gepakt naar Nelson.
op het eerste stuk zijn  we een 1774 meter hoge pas over gegaan voordat we in Creston aangekomen zijn , we zitten dicht bij de grens met Amerika, overal zie je borden staan met usa Border.
In Creston hebben we de pacific standard time, dit is een bierbrouwers stad  waar het Kokaneebier wordt gebrouwen , hebben we nog niet geproefd.
Er was een lokale markt, waar je naast groenten en fruit ook vlees uit een ijskast kon kopen van de Angus rund.
Langs de weg zie je ook overal bordjes  met smoked salmon. Ook hier zie je weing toeristen , daarna doorgereden naar Salmo, 
onderweg zie je weer bergen , bossen en landerijenen maar ook kraampjes met fruit en groenten.
Salmo is een klein dorpje waar vroeger veel in de mijnen gewerkt werd, leuk waren de muurschilderingen en het oude hotel.
Toen was het nog een kleine 40 km naar Nelson , in Nelson met moeite een parkeerplaats voor onze camper gevonden , weinig aandacht voor RV's , bij de safeway, moesten wel een eind lopen naar het centrum.
Op een klok met temperatuuraanduiding stond 32 graden , nou dat klopte wel het was bloedheet.
Nelson ligt aan de arm van het Kootenaylake.
leuke en gezellige winkeltjes in de Bakerstreet , waar ruim 350 huizen gerestaureerd zijn , bijv . een ijszaak waar we een banenenmilkshake genomen hebben en een een platenzaak, dat een kruising was tussen een museum , een antiekzaak en een platenwinkel, leuk.
Wat vervelend was waren de kansloze jongeren en locals die aan het bedelen , onder invloed waren van drank of wellicht drugs.

Daarna het provinciale park  Kokanee Creek opgezocht, gelukkig er was nog plaats, wc's en douches maar geen stroom, hoeft ook niet hebben we bij ons.
we staan onder de hoge bomen , heerlijk stil met een firepit.
Eerst maar even naar het meer gelopen , schitterend wat een uitzicht en wat een helder water.
we passen de plannen voor morgen wat aan eerst naar Kaslo, Sandon, naar Nakusp en de dag erop naar Revelstoke.
Het was weer een schitterende dag , met temperaturen boven de 30 graden.
Geen internet dus dat wordt later.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!