zondag 21 september

Door Wout en Astrid - A long time ago

Heerlijk geslapen in het provinciale park bij Kokanee Creek, daarna vertrokken voor een rit van ca 150 km naar Nakusp via Ainsworth hot springs, Kaslo, Sandon, New Denver via de Highway 31, 31A en de 23.
Mooie rit eerst langs Kootenay lake , Slacon lake en Upper arrowlake. Schilderachtig , tussen de bergen , veel bos en weinig plekken om te stoppen.
De dorpjes stelden niet veel , maar vooral Kaslo en New Denver waren heel erg leuk, vrijstaande huizen in mooie kleuren met grote voor- en achtertuinen, vriendelijke mensen.
Ainsworth waren alleen hot springs , maar een stuk kleiner als die van Radium, in Kaslo hebben we in de stad rondgelopen en de oude radar boot gezien die gerestaureerd is.
Ghosttown Sandon bereikten we over een stoffg grindpad van ca 10 km, dit oude mijnwerkersstadje is nu de mijnen dicht zijn  onbewoond en ook voor Canada is dit een van de bezienswaardigheden, er liep een oude man rond die vertelde dat hij er vroeger met zijn moeder gewoond had, hij woonde wat bergafwaarts maar ging elke ochtend kijken of de generator nog werkt.
De generator werd aangedreven door waterkracht en zorgde voor de stroom. De rest werd niet beheerd en onderhouden , er stond nog een verzameling oude trollybussen uit calcary en een oude stoomtrein, je ziet hier pas hoe kort de geschiedenis van Canada is.Alles stamde uit eind 19 de eeuw.
In New Denver zagen we een optocht van vornamelijk oude mensen die zich zorgden maakten over de glaciers, gletschers, we zagen er nog een aan de overkant van het meer in het Valhalla provinciale park,  wij weten natuurlijk niet hoe groot de gletschers normaal zijn , maar ook deze was heel klein.
Ik wens ze veel steun in een land waar de meeste mensen in pickups rijden die gemiddeld 1 op 4 lopen.
Het was weer schitterend weer en we hadden besloten om niet verder te rijden als Nakusp, de veerboot bij Galena Bay naar Shelter Bay vaart in keer in het half uur tot de middag , dus dat doen we morgen.
In Nakusp dachten wij zijn voldoende campings, de eerste mooie was nog ver voor Nakusp en reden we voorbij, een camping direct aan het meer had schitterende plekken , maar was nog in aanbouw en had geen wc's of douches, wel jammer want een oude man zei dat er in de Creek heel veel Redfish te zie was (ik weet niet wat red fish maar waarschijnlijk zalm) toen maar de berg opgereden naar Nakusp hot springs, 12 km verder midden in de bergen was een kleine camping en een piepkleine hot spring, met middelmatige wc en wasgelegenheid voor de kampeerders. 
Toch genoten van de (na)middag zon en in de avond van het kampvuur in de firepit.
Het was vandaag mooi en warm weer zo'n 28 graden morgen gaan we richting Revelstoke en Salmon Arm, daar schijnt een plek te wezen waar de zalmen 1 keer per 4 jaar de adamsrivier op gaan en laat het nu precies in 2014 zijn .
Ook hier geen internet , dus misschien vandaag een café opzoeken.

 

is gelukt vanuit i-centrum in revelstoke

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!