maandag 22 september

Door Wout en Astrid - A long time ago

Op deze camping was ook geen wifi, ik stuur dit bericht wel later.
Vanmorgen vertrokken bij Nakusp om met de pont over te gaan op weg naar Revelstoke, 
het weer was goed , eerst nog even getankt voor 100 dollar ( de prijs was aan de hoge kant) en een ketting gevonden (bleek natuurlijk nep te zijn ) en toen op pad, tot de pont kwamen we niets tegen , soms uitzicht op het meer en aan de andere kant de bossen, 
net voor de pont waren ze aan de weg bezig, we moesten stoppen en een vriendelijke man die het verkeer regelde gaf aan dat we weer door mochten als de pont eraan kwam.
Na ruim een half uur konden we aan boord van de pont , gratis dit keer en in ruim een kwartier bracht hij ons naar de overkant en vandaar was het nog 50 km naar Revelstoke.
In Revelstoke wat door het dorp gelopen , en de dam bezichtigd, jammer dat het bezoekerscentrum dicht was.
We besloten om door te rijden naar Salmon Arm over de Highway 1 in plaats van Mount Revelstone nationale park te bezichtigen. In Revelstoke gebruik gemaakt van de wifi bij het Informatiepunt om de laatste berichten te versturen.  
Ook de weg naar Salmon Arm reed goed door en er waren weinig plekken om uit te stappen en wat te wandelen.
In Salmon Arm gelijk het informatiepunt  opgezocht en gevraagd om een map van de stad en informatie over de komst van de Sockeye zalm naar de Adams River. In onze reisboeken stond over deze spectaculaire trektocht van de Sockeye die 1 keer per 4 jaar plaats vindt , en 2014 was het vierde jaar. Op de balie lag een krantenartikel dat op 12 september de ca 4 miljoen zalmen van zee de fraserrivier op aan het zwemmen waren en dat ze eind september verwacht werden. 
De dame achter de balie gaf aan dat we eigenlijk te vroeg waren maar dat we ze het beste konden bezichtigen  in het Roderick Haig-Brown Park en we konden dan slapen in een naburig provinciaal  park.
Het was al vier uur en we zijn gelijk doorgereden naar De Adams rivier, onderweg kregen we de eerste regen in ruim drie weken , maar na een half uurtje was het al weer droog.
Onderweg nog hout gekocht voor het haardvuur en toen op pad naar het park.
We volgden de aanwijzingen van de dame van het toeristenbureau en kwamen aan bij het park, dicht en op alle borden stond ze zijn er nog niet, 5 oktober grote opening, werkllui waren nog met de entree en de borden bezig op het parkeerterrein, we zijn toch naar de rivier gelopen , kregen door de borden een indruk hoe het zou moeten zijn maar we zagen geen vis alleen maar muggen.
Shit, dan maar naar de camping.
Op weg daarnaartoe reden we langs de Scotch Creek en er stonden auto's langs de weg geparkeerd, we reden door maar opeens zagen we vanuit de auto een rode rug in de rivier, we konden daar alleen niet meer stoppen , morgen dan maar kijken.
Mooi provinciaal park, Shuswap lake, schitterende plekken met douches en een strand.
De vrouwelijke ranger hield wel van een praatje en vertelde ons waar we moesten zijn om de zalmen te zien en leit ons foto's zien.
Zij noemde ze dead fish.
Spannend.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!