dinsdag 23 september

Door Wout en Astrid - A long time ago

Heerlijk geslapen op deze zeer stille camping, As had een gouden horloge gevonden in de douche maar "gelukkig" kwam de eigenaresse hem nog ophalen. Na het ontbijt op pad voor de zalmen, eerst nog even getankt en gestopt bij de eerste brug, en ja hoor daar zagen we ze levende maar ook heel veel dode zalmen , joekels erbij van veerig -vijftig cm de levende hadden een witte kop en een rood achterlijf, we weten nu waarom de ranger ze dead fish noemde , stinken deed het ook en veel vogels deden zich tegoed aan de resten.
Snel op pad naar de kreek waar we ze gisteren al zagen , en ja hoor weer tientallen zalmen zwemmen stroomopwaarts maar ook hier lagen langs de kant veel dead fish.
Deze zalmen worden geboren in de Adams rivier en blijven het eerste jaar van hun leven in de vele meren van Canada , hun tweede en derde levensjaar zijn ze op zee maar in het vierde jaar gaan ze weer terug naar hun geboorteplek om daar hun eieren  af te zetten en te bevruchten en dood te gaan. Bijzonder.
We zijn toch nog even naar het Roderick Haig Brown park terug gegaan om ook op andere plekken te kijken maar hier waren ze nog niet.
Als ze komen volgende week worden er ca 160000 bezoekers verwacht en is de rivier rood van de zalmen. Eens kijken of we thuis wat op youtube kunnen vinden.
Daarna naar Salmon Arm gereden om boodschappen te doen en aan het water te lunchen in het zonnetje. Toen we weer terug liepen naar de camper zagen we een paar schilpadden de weg oversteken , we hebben ze maar even geholpen.
Via de highway 97 ( B, A en daarna gewoon 97) via Vernon naar Kelowna gereden . Mooie route langs Okanagan Lake en Kalamalka lake, onderweg nog een paar keer gestopt voor koffie en koek. In Vernon dachten we dat er een mooie binnendoorroute was , mooi was die wel ,maar was uiteindelijk dead end, konden we weer terug, wel schitterende huizen hier met uitzicht op het meer.
Morgen gaan we Kelowna bezoeken , vandaag alleen er door heen gereden om aan de overkant van het meer in het Bear Creek provinciale park te slapen. 
Ook hier weer mooie plekken, Wout heeft bij een buurman een bijl geleend om nog wat hout klein te maken . Er werd gelijk een praatje gemaakt en de buurman bleek uit lund te komen waar we ook geweest zijn. 
Nog even bij het vuur gezeten maar toen het begon te regenen zijn we naar binnen gegaan.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!