vrijdag 26 september

Door Wout en Astrid - A long time ago

Vandaag vroeg wakker, het is koud en regenachtig.
Ontwaken met een bak koffie en de kachel aan, al snel warmt de camper op en wordt het behagelijk.
We staan hier unserviced, de kachel schijnt een hoop stroom te verbruiken voor de blower anders is de accu leeg.
We rijden naar Hope over de highway 3, het is niet erg druk, een vierbaansweg over het grootste gedeelte .
In Hope aangekomen gan we ook als eerste naar het informatiecentrum , dit is ons in deze vakantie prima bevallen , er is wifi, goede uitleg en info over de omgeving.
Hope ligt aan de Fraserrivier, die eindigt in Vancouver en waren we in het noorden ook al langs gereden hebben , hier is hij nog erg breed.
Een 55 km stroomopwaarts zijn nog twee bezienswaardigheden die we willen bezoeken , Hells Gate en de Alexandra bridge.
Op pad over de highway 1  , we rijden langs een spoorbaan en de rivier soms door kleine tunnels, schitterend . Na  een klein uur bereiken we de borden van Hells Gate, en we parkeren de camper. Het is niet druk,  met een kabelbaan wordt je van de berg naar een een punt boven de rivier gebracht waar ze plek hebben gemaakt met winkeltjes , restaurant en een hangbrug waar je over de rivier kan lopen en natuurlijk kijken.
Aan beide kanten van de rivier lopen spoorlijnen van de Canadian National Railway en Canadian Pacific railway, vroeger gebruikte elke maatschappij zijn eigen lijn , voor heen en terug , tegenwoordig werken ze samen en is er een baan voor heen en een voor terug die door allebei de maatschappijen gebruikt worden.
Bij de aanleg van de spoorlijnen zijn er in de Fraserrivier op deze plek sterke stromingen ontstaan waardoor de vissen niet meer , of bijna niet meer hun paaigronden stroomopwaarts konden bereiken. in 1946 zijn er hier vistrappen aangelegd waardoor de zalmen en andere vissen stroomopwaarts kunnen gaan.
Je kan zelfs van bovenaf de zalmen goed zien , aan de zijkanten van de kolkende rivier zie je ze evn uitrusten voordat ze weer verder gaan.
Hier moeten ook de vissen langs die bijv. naar het adamslake gaan.
Er werd ook nog een film gedraaid over de Salmon Run , en grappig dan we dan de diverse plekken herkennen.
Op de terug weg nog gestopt bij Alexndra bridge, een boogbrug van hout en staal uit 1962, je mag er alleen nog maar te voet over.
Het is weer begonnen met regenen als we terug rijden naar Hope, we hebben daar een campng uitgezocht "Coquihalla", in Hope is de eerste Rambofilm First Blood opgenomen, we besluiten morgen om naar die plekken te gaan kijken en naar Othellotunnels te gaan voordat we richting Vancouver gaan.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!