zaterdag 27 september

Door Wout en Astrid - A long time ago

Gelukkig het is weer mooi weer , na het ontbijt zijn we eerst een wandeling gaan doen achter de camping in Hope, naar de brug uit de Rambofilm en een creek  waar ook vissen te zien zouden moeten zijn, mooie wandeling, stil geen vis gezien maar wel een arend. mooi hoor.
Daarna naar de Othello Quinette Tunnels gereden  een kleine 10 km van Hope, deze tunnels werden in 1914 in het graniet van de coast Mountains aangelegd als spoortunnels, toen de spoorlijn in 959 werd stilgelegd werd het pad veranderd in een wandelpad. Mooi, was een mooie wandeling er naartoe maar we mochten er niet vanwege vallend gesteente.
In het infocentrum in Hope  nog even een bericht verstuurd en gevraagd of het bc park van Rolley lake nog open was en of er nog malls waren op de weg daarnaartoe, antwoord ja en ja in Abbotsford.
Eerst zijn we naar Harrison Hotsprings gereden , een kleine toeristische plaats aan het Harrison lake met een hotspring , er door heen gelopen , uitzicht was mooi , plaatsje stelde niet zoveel voor.
We hebben nog evn staan te kijken bij een man die een radiografisch bestuurd watervliegtuig had, hij haalde allemaal capriolen uit met dat vliegtuig.
Daarna terug gereden naar de Highway 1, eerst een stuk over een  B-weg naar Chiliwack en daarna naar Abbotsford, even rondgelopen in de mall daar, Seven Oak, darna op pad naar Rolley Lake bij Maple Ridge. 
Je kan merken dat we weer in de buurt van Vancouver komen , het is drukker, er wordt anders gereden, ( we werden rechts ingehaald door een pickup die zo'n 160 km reed) .
Rolley lake is het laatste provinciale park met douches in de buurt van Vancouver. weer schitterend gelegen in de bossen en aan een meer. We hebben het hout opgemaakt bij de firepit, zal wel de laatste keer zijn en om half acht eten en naar binnen.
Het is hier nu om kwart over zeven pikdonker.
Morgen gaan we naar Vancouver en willen we het Stanleypark nog bezoeken en dan een camping in de stda opzoeken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!