Dag 7 - Ginourmess Canyon

Door Harry Lina - A long time ago

Vroeg op…. Onze wekker ging al om 6 uur ’s ochtends, je moet wat als je de Grand Canyon National Park in één dag wilt bezoeken! Om 7 uur reden we het park van, zoals Mike het noemt, de Granny Canny binnen. Toen hadden we de eerste elanden al gezien!

Vervolgens hebben we in de ochtend via gratis shuttlebussen in het park een aantal mooie uitzichtpunten gezien. Vooral Dave was een groot fan van de bussen! Wat een overweldigend landschap, prachtige bergen en diepe dalen! We hebben ontzettend veel foto’s gemaakt. Op de helft van de ochtend zijn Mike, Kel, Suus en Dave terug gegaan, want er stond om 1 uur voor hen een helikoptervluht over de Grand Canyon op de planning!

De vlucht was geweldig, indrukwekkend en vooral…. TE KORT. Letterlijk. We hadden een Imperial vlucht geboekt over de hele canyon, maar we kregen alleen de noord-canyon te zien. Vergissing van de organisatie (zij dacht dat wij Fransen waren en zij hadden de korte vlucht georganiseerd, heel moeilijk allemaal). Hun aanbod was om de Imperial vlucht nog een keer over te doen om 17:00 uur. Dit aanbod hebben we aangenomen en snel zijn de vier weggegaan omdat om 15:00 uur een paardenrit geboekt stond voor Suus en Kel. Deze paardenrit was erg mooi en de paarden Sam en Ben K waren erg lief (en Dave en Mike hebben heerlijk genoten van een menu bij de Mac Donalds).

Om 16:00 uur zouden Har, Ank en Sas de Imperial helikoptervlucht nemen. Bij aanmelding bleek echter dat deze vanwege “onderhoud” was geannuleerd. Har heeft op vriendelijke wijze alle aanwezigen verteld wat zijn mening was over Papillon Airlines. Toen de anderen na de paardenrit weer terugkwamen op het vliegveld werd al snel besloten dat Har, Ank en Sas de vlucht van 17:00 uur zouden nemen, in plaats van Mike, Kel en Suus. Goede oplossing zou je denken….

Helaas bleek bij de balie dat ook voor hen de Imperial vlucht was geannuleerd. De enige optie voor hen was om ook de korte vlucht over de noord-canyon te nemen. Aangezien dit beter was dan GEEN helikoptervlucht hebben ze dit aanbod aangenomen. Ook deze was natuurlijk prachtig, al vond iedereen het jammer niet de Imperial helikoptervluht te hebben gemaakt.

Kleine notitie: vanwege alle bombarie en “vriendelijk” aandringen van meerder personen hebben we een kleine korting gekregen: in plaats van de 159 dollar die de korte vlucht normaal kost hebben we nu per persoon 68 dollar betaald, wat dan wel weer een kleine verzachting van het leed is!

We hebben deze lange dag afgesloten in een authentieke saloon/steak house. We kregen er nog een gratis goochelshow bij, waar Suus nog in mocht assisteren (hoe kan die kaart waar zij zelf haar naam op geschreven heeft nou ineens in een afgesloten kistje terecht zijn gekomen?!).

Deze lange en emotionele dag hebben we vroeg afgesloten. Morgen gaan we op weg naar Lake Powell!

Groetjes van ons allemaal.

Reacties

Gonnie A long time ago

Na 4 dagen niets van jullie gehoord te hebben ontvingen we vanmorgen ineens vier berichten. En dat was natuurlijk weer helmaaal met jullie meeleven. Geweldig!

Jan en Dita A long time ago

Wat een leuke verslagen genieten er erg van leuk om te horen dat dat jullie het zo gezellig hebben. Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan