Dag 9 - Lake Powell en Antelope Canyon

Door Harry Lina - 17-09-2014 15:43

Vanochtend togen Kelly en Mike al redelijk vroeg naar het strand, wat later gevolgd door de overige illustere leden van ons gezelschap.

En allemaal zijn we hier 2 tintjes roder of bruiner weer vanaf gegaan om een bezoek te brengen aan de Upper Antelope Canyon (je hebt ook een lower).

Bij de receptie hadden ze aangeraden om met elkaar naar de 2e afslag te rijden en aldaar te proberen de tour te regelen omdat alles volgeboekt stond.

En verdraaid, we konden nagenoeg gelijk mee.

We werden met z'n allen in zo'n grote amerikaanse wagen geladen (welke van ellende zowat uit elkaar viel) en na 3 km over de normale weg volgde 4 km over een zandwoestijn tussen de rotsen. Een prachtrit behalve voor degenen die last van wagenziekte hebben!

Daarna de canyon in. Dat is wat moeilijker uit te leggen. Een bochtige gang in de rotsen met allerlei grillige vormen waarin van boven de zon allerlei patronen maakt. De gids greep steeds mijn camera en maakte dan een prachtfoto en legde uit wat je erin kon zien. Ik zal proberen later foto's toe te voegen.

Ondertussen vloog het zeer fijne zand van boven af om je oren en in je ogen!

Daarna zijn we op de weg terug nog even langs Horshoe Bend gereden. (Ik hoop dat ik het goed spel). Nou even.... we moesten zo'n 2 km lopen door het zand over een kreng van een heuvel.

Maar daarna was het uitzicht fantastisch en hebben we even gewacht op de zonsondergang waarna de hoefijzervormige canyon nog beter te fotograferen was.

Nog even langs de Walmart en toen was het zo laat dat ook Ankie moest geloven aan een bezoek aan MacDonalds.

'S avonds terug op de camping was het nog steeds heel heet en zijn we redelijk vroeg naar bed gegaan met het oog op de rit van morgen.

Want morgen gaan we op weg naar en brengen een bezoek aan Bryce Canyon.

Groetjes van Harry (17/9 06:30)

 

Reacties

Gonnie 17-09-2014 20:32

We zijn er niet bij, maar we hebben zo het idee dat we er wel bij zijn. Zo leuk die verslagen! We zijn benieuwd naar de foto's
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
5 oktober - infodag Texas Style
muziek, catering, rodeo en extra presentaties over Texas
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan