Zion national park

Door H. Bruinsma - A long time ago

Vrijdag 5 september:
Vandaag schrijft Frouwkje het verhaal van de dag.

Vandaag gaan we het Zion National Park bezoeken. We staan vroeg op en rijden naar het Visitorscentrum. Je moet hier namelijk voor 9.30 uur zijn anders is de kans erg groot dat er geen parkeerplek meer is voor een camper. De route naar het visitorscentrum gaat door Springdale. Hier staan hele mooie huizen waaronder een echte ranch.

In Zion national park zijn veel bezienswaardigheden voorzien van bijbelse namen. Dat komt omdat de eerste kolonisten die zich hier vestigden Mormonen waren.
We nemen de shuttlebus(iedere 7 tot 10 min komt er een bus), naar Temple of Sinawa. Wat een geweldig landschap. Hoge bergen. Je voelt je heel klein in deze omgeving.

Bij Sinawa gaan we de Riverside walk en de Narrows doen. Een route van 2 uur door de canyon van de rivier the Virgin. Het eerste stuk is langs de rivier (the riverside walk). Onderweg komen we eekhoorns tegen.

Na een poosje kunnen we niet verder (the narrows), we moeten door de rivier verder lopen. Dus de wandelschoenen uit en de waterschoenen aan. Bij dit punt liggen ook stokken om mee te nemen, handig als steun als je door de rivier loopt. De bodem is bedekt met stenen. Het water is helder en koud. Soms ga je tot je enkels door het water, soms tot over je knieen.

Terug bij Sinawa pakken we weer de shuttle bus en stoppen we bij Weeping Rock. De naam zegt het al. Hier is een pad naar een overhangende rots waar continue water naar beneden druppelt, en waar planten groeien. Een soort hangende tuin. Je hebt hier ook een prachtig uitzicht over de vallei.

Van Weeping rock gaan we met de shuttle naar The Grotto. Van hieruit wandelen we naar Zion Lodge.
Onderhand is het 15.00 uur geworden en hebben we wel trek in iets. Na een snack en een amerikaanse cola (heel groot dus), vervolgen we onze trip naar de Court of the Patriarchs. Hier wandel je een klein stukje en dan heb je een prachtig uitzicht op de bergen met de naam Abraham, Isaac en Jacob.

Als laatste stop doen we Canyon Junction. Van hieruit loopt een fiets- en wandelpad door het dal langs de rivier the Virgin terug naar het visitors centrum.

Reacties

Tina A long time ago

Wat een mooi landschap. Die eerste foto komt me heel bekend voor, alsof ik dat al eerder heb gezien.

Was zeker wel lekker verkoelend om door het water te lopen?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!