Bryce canyon

Door H. Bruinsma - A long time ago

Zondag 7 september:
Vandaag gaan we Bryce Canyon bezoeken.
De canyon is genoemd naar Ebenezer Bryce die hier samen met zijn familie in 1875 kwam wonen. Om het hout in Bryce canyon makkelijker te kunnen bereiken bouwde hij een weg de kloof in die ook door andere pioniers werd gebruikt. Al snel daarna begon men de naam Bryce Canyon te gebruiken.
Wij stappen in de shuttlebus en onze eerste stop is Inspiration Point.Hier heb je een geweldig uitzicht over het amphitheater. Hoodoos noemt men deze aardpijlers die hier in vele vormen staan. Laat je fantasie maar zijn gang gaan.

Vanuit dit punt wandelen we langs De rand van Bryce Amphitheater naar Sunset Point. Onderweg kijk je uit over een sprookjeswereld. Ik zie oa een "kasteel met muren en poort"

Hier gaan we beginnen aan de Navajo trail. Je daalt af naar beneden en loopt tussen de Hoodoos door. Je ziet nu alles vanaf onderen en gaat beneden gekomen door een hele smalle kloof.

De Navajo trail sluit aan op de Queens Garden Trail. Deze route is nog mooier. Meer kleine Hoodoos in allerlei vormen en wisselende kleurschakeringen. Varierend van rood tot wit met alles ertussen in.

De Queens Garden trail eindigd bij Sunrise point. Hier pakken we de shuttle naar het visitorscentrum. We bekijken het museum. Het verhaal van Ebenezer Bryce die hier een gemeenschap vestigde. Beroemd is zijn uitspraak toen hij gasten Bryce canyon liet zien: "it's a hell of a place to loose a cow".

Bryce point is onze laatste stop. Je staat nu op het hoogste uitkijkpunt en hebt een geweldig uitzicht. Bryce is in één woord fantastisch.

Morgen vertrekken we naar Page.

Reacties

Mem, Sent en Marjan A long time ago

Geweldig om jullie reis te volgen. We zijn onder de indruk van alle mooie foto's en verhalen.

Groeten en goede reis verder van ons allemaal

Tina A long time ago

Wow...heel erg indrukwekkend.

Volgens mij hebben Wil en ik dit landschap als kinderen op tv gezien bij Bassie en Adriaan. Die gingen daar op paarden of ezeltjes doorheen. Althans, het landschap lijkt er in mijn hoofd heel erg op.

Veel plezier daar!

Anne-marie A long time ago

Geweldig zeg die hoodoos!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!