Bryce canyon

Door H. Bruinsma - 08-09-2014 06:41

Zondag 7 september:
Vandaag gaan we Bryce Canyon bezoeken.
De canyon is genoemd naar Ebenezer Bryce die hier samen met zijn familie in 1875 kwam wonen. Om het hout in Bryce canyon makkelijker te kunnen bereiken bouwde hij een weg de kloof in die ook door andere pioniers werd gebruikt. Al snel daarna begon men de naam Bryce Canyon te gebruiken.
Wij stappen in de shuttlebus en onze eerste stop is Inspiration Point.Hier heb je een geweldig uitzicht over het amphitheater. Hoodoos noemt men deze aardpijlers die hier in vele vormen staan. Laat je fantasie maar zijn gang gaan.

Vanuit dit punt wandelen we langs De rand van Bryce Amphitheater naar Sunset Point. Onderweg kijk je uit over een sprookjeswereld. Ik zie oa een "kasteel met muren en poort"

Hier gaan we beginnen aan de Navajo trail. Je daalt af naar beneden en loopt tussen de Hoodoos door. Je ziet nu alles vanaf onderen en gaat beneden gekomen door een hele smalle kloof.

De Navajo trail sluit aan op de Queens Garden Trail. Deze route is nog mooier. Meer kleine Hoodoos in allerlei vormen en wisselende kleurschakeringen. Varierend van rood tot wit met alles ertussen in.

De Queens Garden trail eindigd bij Sunrise point. Hier pakken we de shuttle naar het visitorscentrum. We bekijken het museum. Het verhaal van Ebenezer Bryce die hier een gemeenschap vestigde. Beroemd is zijn uitspraak toen hij gasten Bryce canyon liet zien: "it's a hell of a place to loose a cow".

Bryce point is onze laatste stop. Je staat nu op het hoogste uitkijkpunt en hebt een geweldig uitzicht. Bryce is in één woord fantastisch.

Morgen vertrekken we naar Page.

Reacties

Mem, Sent en Marjan 08-09-2014 20:31

Geweldig om jullie reis te volgen. We zijn onder de indruk van alle mooie foto's en verhalen.

Groeten en goede reis verder van ons allemaal

Tina 08-09-2014 21:10

Wow...heel erg indrukwekkend.

Volgens mij hebben Wil en ik dit landschap als kinderen op tv gezien bij Bassie en Adriaan. Die gingen daar op paarden of ezeltjes doorheen. Althans, het landschap lijkt er in mijn hoofd heel erg op.

Veel plezier daar!

Anne-marie 09-09-2014 18:11

Geweldig zeg die hoodoos!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan