Reisdag naar Page.

Door H. Bruinsma - A long time ago

Maandag 8 september:
Vandaag weer een reisdag, we vertrekken uit Bryce canyon in Utah en gaan naar Page in Arizona. Arizona ligt net als Utah in de Mountain time zone, maar doet niet mee met de zomertijd. We gaan dus weer een uur terug in de tijd.
Zeer verwarrend, want morgen willen we gaan kijken bij Antelope canyon. Da's grondgebied van de Navajo indianen, die ondanks het feit dat ze in Arizona zitten, wel weer aan zomertijd doen.
De route loopt vandaag voornamelijk via highway 89.

Onderweg maken we even een uitstapje over een kleine binnenweg richting het Coral pink sand dunes state park.

Dit park is een gebied vol met duinen die bestaan uit heel fijn rood stof.
Dit stof is vanuit de bergen eeuwenlang meegevoerd door de wind en hier neergedaald.

Na het park zoeken we highway 89 weer op. We gaan richting Kanab waar we boodschappen gaan doen in één van de lokale supermarkten.
Na Kanab wordt de omgeving vlak. De bergen wijken terug en zijn enkel nog in de verte te zien. De weg lijkt langs een liniaal te zijn ontworpen, kilometers lange rechte stukken die een beetje op en af lopen.
Na een tijdje komen we echter weer terug bij de bergen. Weer voorzien van allerlei mooie kleuren.

Vlak voor Page verlaten we de highway. We verblijven op de Wahheap campground die in de Glen canyon national recreation area ligt. Dit gebied valt onder de national park service, dus we moeten aan de rand van het gebied aan de rangers onze parkpas laten zien.
De campground is vrij nieuw en voorzien van ruime plekken voor de campers met uitzicht op Lake Powell.

Als laatste nog even een foto die ik een paar dagen geleden al beloofd had van de binnenzijde van de camper. je kijkt vanaf het bed richting de voorzijde.
Links de vriezer en koelkast, daarvoor de zithoek, dan achter de bijrijdersstoel nog een bankje met daarnaast de buitendeur en rechts op de foto het keukenblok.
Wat je niet ziet is het tweepersoonsbed waar ik op zit om de foto te maken, met links daarnaast de wc-ruimte en de doucheruimte + wastafel.

Morgen op bezoek bij de Navajo indianen.

 

Reacties

Irene A long time ago

Antilope canyon heet het

Jannie A long time ago

Och Frouwkje toch Wat leuk allemaal (Hero rn jij zullen wel heel erg genieten!) Vooral die bergenpuntjes van gisteren waren vast zeer indrukwekkend om in het echt te zien!!

hero A long time ago

Dag Irene,
Je hebt gelijk, in Nederland zouden we Antilope zeggen. Maar de naam van de canyon wordt hier uiteraard op z'n engels geschreven en dan is het Antelope canyon. En aangezien ik het woord canyon gebruik heb ik de rest ook maar op z'n engels gelaten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!