Reisdag naar de Grand canyon

Door H. Bruinsma - A long time ago

donderdag 11 september:
Vandaag een reisdag naar de Grand canyon. We verblijven hier op een camping aan de zuidkant van de canyon: the south rim.
De weg er naar toe was behoorlijk recht-toe recht-aan. 3 lange rechte wegen door een behoorlijk leeg landschap en we waren er. Wel 200 mijl rijden, dus het is best wel een stukje.

Vlak voor de Grand canyon komen we nog langs een plaats die in Navajo gebied ligt met uitzicht op de little Colorado river.
Uiteraard even gestopt voor een foto momentje.

Na de ingang van het park waar we de nodige folders krijgen met alle info over het park, komen we bij het eerste uitzichtpunt: desert view.
En meteen valt het op, men heeft het hier allemaal prima voor elkaar. Overal staan aanwijzingen, ruime parkeerplaatsen en veel voorzieningen.
Het uitzicht is uiteraard prachtig.

Onderweg heeft Frouwkje ook nog een Mule deer met jong op de foto weten te zetten.

Na Desert view rijden we door richting de camping. Vanaf de ingang bij Desert view is het nog 20 mijl rijden naar de camping (zeg maar 30 km). En dat is een heel klein stukje van het park.
Mather campground is groot. Het heeft veel plekken die allemaal verspreid liggen in het bos. Eigenlijk is het een lange toegangsweg waar een aantal zijwegen aanliggen die loops vormen. Je rijdt gewoon een rondje en parkeert je camper bij de plek met jouw nummer.

Donderdagavond (voor jullie vrijdagmorgen) geen upload gedaan naar de blog. De campground heeft geen voorzieningen en internet is enkel beschikbaar bij de park service tegen betaling.
Vrijdag gaan we op pad in de canyon.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!