Van Barstow naar Sequoia

Door H. Bruinsma - A long time ago

Zondag 14 september:
Vandaag reizen we van Barstow naar Three Rivers bij Sequoia national park.


Voordat we echter op pad gaan bezoeken we eerst de ghosttown Calico die vlak bij de camping ligt.

Calico werd in 1881 opgericht als vestigingsplaats van mijnwerkers die in de omgeving zilver wonnen. In een paar jaar tijd groeide het plaatsje naar een inwonersaantal van 1200 mensen. Begin 20e eeuw was het echter snel afgelopen met het plaatsje. De prijs van het zilver daalde en de mijnwerkers vertrokken.
Nu wonen er nog 8 mensen in het dorp.
Een deel van het dorp is gerestaureerd en geeft nu een aardig beeld van het leven in z'n plaatsje.

Na Calico wordt het tijd om de interstate op te zoeken.
Het eerste deel van de route is weer net zo saai als gisteren. Kale woestijn links en rechts van de weg. Zodra we echter de Tehachapi mountains bereiken wordt het anders.
In Nederland spreken we wel eens van een verpest uitzicht door windmolens. Bij het bereiken van de eerste heuvels zijn Frouwkje en ik verbaasd over wat we zien, hele heuvels zijn zover we kunnen kijken volledig volgebouwd met grote windmolens. Je verwacht hier eigenlijk zonnepanelen maar men heeft gekozen voor windmolens.

Zodra we de Tehachapi pass bereiken slingert de weg zicht tussen de heuvels door. Dan weer eens 6% omhoog, dan weer eens een paar procent naar beneden. Vrachtauto's hebben hier trouwens een mooi systeem om te laten zien dat men langzaam gaat.
Kan een vrachtauto het snelweg tempo niet meer bijhouden, dan gaat hij uiterst rechts rijden en zet zijn alarmlampen aan. Zo zie je reeds van ver dat je een langzame verkeersdeelnemer nadert.

Na de bergen wordt het landschap groener. We krijgen rond Bakersfield een afwisseling van kwekerijen waar allerlei vruchtbomen staan en velden vol met ja-knikkers waar men olie wint. De huizen worden groter en fraaier. Hier wordt duidelijk geld verdiend.

Aan het eind van de middag komen we aan Sequoia RV ranch. Onze camping voor de komende twee nachten. De receptie is al dicht dus we hebben helaas geen internetwachtwoord voor vanavond.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!